Spicy Og Varmende Suppe Med Betennelsesdempende Gurkemeie, Ingefær Og Chili.

Det er kaldt og da er det ingenting som er bedre enn en deilig, varmende og nærende suppe. I dag deler jeg en superenkel og spicy suppeoppskrift med betennelsesdempende gurkemeie, ingefær og varmende, sirkulasjonsfremmende chili. Det perfekte måltidet når du vil bli ordentlig varm og god innabords.

Purasana Gurkemeie

Purasana Curcuma er rent, tørket, ubehandlet og økologisk pulver av gurkemeie. Gurkemeien produseres i Sri Lanka og Sør India og er perfekt til både matlaging, smoothies, eller hvis du skal lage den populære drikken gullmelk!

Innen tradisjonell urtemedisin er gurkemeie en av de mest brukte urtene mot betennelser og smertetilstander. Gurkemeie inneholder et stoff som heter curcumin som er et av de mest betennelseshemmende stoffene du finner i naturen. For å få optimalisert opptaket av curcumin vil det være gunstig kombinere den med sort pepper, som vil hjelpe på opptaket.

Oppskrift Spicy Linsesuppe

2,5-3 dl Vann

200g Ferdigkokte linser

2 Finhakkede sjalottløk

2-3 Fedd finhakket hvitløk

2 ss Kaldpresset kokosolje

1 Strøken ts Purasana curcumin

1 Strøken ts Pursana ingefær

En klype økologisk chiliflak

1/2 Økologisk grønnsaksbuljong terning, gjerne gjærfri eller med mindre salt. Du kan også bruke grønnsakskraft hvis du har.

1 ss Tamari

1 ts Purasana kokosblomstsukker

Saften fra en limebåt

Fres løken og hvitløken i kokosoljen og tilsett gurkemeie, ingefær og chili. La det surre litt før du tilsetter linsene, buljongterningen, tamari, kokosblomstsukkeret og vannet. La det småkoke i et par minutter og så er den ferdig! Jeg liker å kjøre min suppe med stavmikser og tilsette litt limesaft før servering og toppe den med kokosyoghurt, spirer og litt ekstra chiliflak!