Deilig Spicy Chai Latte Med Smak Av Julekrydder!

Varme drikker står høyt på listen og jeg koser meg masse når jeg lager varme og tilfredsstillende drikkeoppskrifter om dagen! 

IMG_4591

Jeg elsker varme og deilige drikker som dere helt sikkert har skjønt! Ellers vil jeg nok ikke dele alle disse oppskriftene på varme drikker hele tiden. I dag er det tid for enda en varm og deilig drikk, så dagens innlegg er for de som er like glad i varme drikker som det jeg er!

Chai Te

photo-1536514888772-a269c6a8a198

Den tradisjonelle chai oppskriften kommer fra India der de som regel serverer sort te med melk og sukker, dette kalles chai. Noen ganger serveres også chai med ulike krydder, ofte er det blanding av kanel, nellik, kardemomme, sort pepper og ingefær. Disse krydderne har mange gode egenskaper, blant annet hjelper de på blodsirkulasjonen, fordøyelsen, noen bidrar til stabilt blodsukker, de er betennelseshemmende og antibakterielle. Dette er bare noen få eksempler på egenskapene til de krydder som tilsettes i en chai oppskrift!

photo-1542361386395-b6655d75c13c

Noe av det beste med chaikrydderne er at de også blir kalt julekrydder, derfor passer det perfekt at jeg deler denne oppskriften med tanke på tiden vi er inne i!

Clipper Earl Grey

clipper-earl-grey-tea

I denne oppskriften har jeg brukt Clipper Earl Grey som base, det er en sort, fairtrade og økologisk te som er tilsatt bittelitt bergamott (5%) for en friskere smak.

photo-1526754337173-b8db76f598ac

Earl Grey er en veldig tradisjonell sort te og er også en av de mest kjente. Den blir fort bitter hvis den trekkes for lenge, husk derfor å kun la den trekke i mellom 3-5 minutter. Den er også veldig sterk på smak, derfor er det mange som foretrekker den sammen med melk, men siden jeg unngår vanlig melk blir det en plantebasert versjon i min oppskrift!

Oppskrift På Nydelig Hjemmelagd Chai Te

IMG_4582

1,5 dl Ferdigtrukket Clipper Earl Grey

1,5 dl EcoMil Kokosmelk drikketype

2 ts Purasana kokossukker

1/2 ts Biona kokosolje

1 ts honning (kan sløyfes)

En Klype Naturata vaniljepulver

En klype kardemomme pulver

En klype Ceylon kanel

En klype nellik pulver

En klype Purasana himalayasalt

En klype sort pepper

Først lager jeg selve teen og lar den trekke i cirka 3-4 minutter. Deretter heller jeg alle ingrediensene bortsett fra honningen, i en liten kasserolle og lar alt få et raskt oppkok. Så kjører jeg alt med en stavmikser til alt blander seg godt, det blir fluffy og jeg får litt skum. Chaien nytes umiddelbart!