Er du glad i brennesle? Da kan jeg anbefale dagens oppskrift med masse digge plantebaserte retter.
I dette innlegget deler jeg oppskriftene på rettene jeg lagde ved et fantastisk middagsselskap med familien!
Brennesle
Brennesle er en helt fantastisk som støtter mange av kroppens funksjoner. Denne superurten er velkjent for sine helsebringende egenskaper! Den er blant annet betennelseshemmende, bakteriedrepende, virushemmende, vanndrivende, fordøyelsesfremmende og alkaliserende. Urten virker også styrkende på både lever, urinveier, nyre og fordøyelse. Brennesle er også rikt på både mineraler og bitterstoffer. Hvis du ikke har lyst til å plukke brennesle selv, kan du kjøpe ferdig tørket og lage te. Dette er en enkel men effektiv måte å få i seg både plantestoffer og viktige mikronæringsstoffer på.
Oppskrift Plantebasert Sommermiddag
Til cirka 2-3 personer
Middelhavsinspirert Salat
Et salathode for eksempel Lollosalat eller Romanosalat, hakket i biter
8-10 Cherrytomater
To hele avokado i skiver
En dl marinerte oliven
1 fedd finhakket hvitløk eller 1/2 dl marinerte hvitløksfedd
1/2 dl Middle Earth Organics Olivenolje
1/2 Rød løk i strimler
Quinoa Med Brennesle
3 dl ferdigkokt Saltå Kvarn quinoa (jeg brukte både rød og hvit quinoa fra Saltå Kvarn)
Fire håndfulle never fine eller små brennesleblader som har ligget ett minutt i kokende vann.
2 ss Tamari
1 ts Purasana kokossukker
Et fedd finhakket hvitløk
2 ss Biona kokosolje
En klype Naturata urtesalt
Kok ferdig quinoa etter anvisning på pakken. Surr brennesle, hvitløk i kokosoljen i to minutter på middels varme, tilsett den ferdigkokte quionaen, tamari, kokossukker og urtesalt. La det ligge å surre sammen i cirka fem minutter på middels/ lav varme.
Røde Linser I Tomatsaus
Denne retten går raskt å lage hvis du har ferdigkokte linser, i tillegg er den superenkel og nærende.
2 Sjalottløk finhakket
3-4 ss Biona Kokosolje
4 dl ferdigkokte Saltå Kvarn røde linser
Et glass Middle Earth Organics Tomatsaus
En klype Naturata urtesalt
1-2 ss Tamari
½ ts Chilliflak
1 ts Purasana Kokossukker
3 Fedd finhakket hvitløk
4 Håndfuller med spinat (kan sløyfes)
Bryn sjalottløken i kokosoljen så tilsetter du de ferdigkokte linsene, krydder og tomatsaus. La
det surre på middels høy varme i fem minutter. Tilsett hvitløk og spinat og la det surre i et
minutt til spinaten blir myk. Smak eventuelt til med mer krydder, salt og pepper før
servering.
Hvitløk Og Persille Dressing
En hel potte persille
3/4-1 dl Middle Earth Organics Olivenolje
En klype Purasana Himalayasalt
To fedd hvitløk
1/2 ts Purasana kokossukker
Alt moses med stavmikser til en jevn saus/dressing.
Quinoaen med brennesle og de røde linsene skal serveres varme, med den deilige friske salaten ved siden av og det hele toppes med persille og hvitløksdressingen!