Deler i dag oppskriften på helt nydelig rå sjokoladekake!
Appelsin Og Sjokolade
Kaken jeg deler i dag, smaker helt fantastisk med den nydelige kombinasjonen av appelsin og sjokolade. Den er perfekt å servere til hele familien og er så sunn at den kan nytes som et mellommåltid! Høres kanskje litt for bra ut for å være sant? Jeg elsker appelsin og sjokolade og har ofte denne smakskombinasjonen i mine oppskrifter.
Gojibær
Gojibær er kjente for å være rike på C-vitaminer, bioflavonider, antioksidanter, jern, sink, karotener og protein! De smaker søtt og litt syrlig og passer derfor perfekt sammen med appelsin.
Mullbær
Mullbær inneholder også masse antioksidanter, C-vitamin og jern. Mullbær inneholder også plantestoffer som gjør at noen sukkerarter brytes ned saktere i tarmen, som innebærer at de har en stabiliserende effekt på blodsukkeret.
Tranebær
Tranebær er syrlige bær og er kjente for å hjelpe mot urinveisinfeksjon. De virker vanndrivende og inneholder plantestoffer som begrenser muligheten for mikroorganismer til å feste seg til slimhinnene i urinveiene.
Rå Sjokoladekake Med Appelsin Og Superbær
2 dl Saltå Kvarn cashewnøtter
1 økologisk appelsin, uten steiner, med skall, skåret i båter.
1,5- 2 dl Purasana Ultra Mix Berries
1,5 dl Purasana kakaopulver
2 dl Biona kokosolje
1 ss Purasana Lucuma
2 ts Naturata vaniljepulver
1/2 ts Purasana himalaya salt
3 ss Naturata lønnesirup
1,5-2 dl Purasana kokossukker, kommer an på hvor søt du ønsker at kaken skal være.
Revet appelsinskall og gojibær til pynt.
Smelt kokosoljen ved å legge glasset i varmt vann. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett den smeltede kokosoljen. Hell over blandingen i en kjøkkenmaskin, ikke blender, og kjør til den blir til en jevn, myk og glatt røre. Ha røren i vanlig kakeform, cirka 22 cm i diameter. Putt kaken i fryseren i cirka en time, til den er helt fast. Pyntes med gojibær og appelsinskall før servering.
Kaken smelter i romtemperatur så den bør spises innen en halvtime/time etter at den er blitt tatt ut av fryseren!