Deilig Og Næringsrik Oppskrift På BuddhaBowl Med Kikerter Og Masse Grønt!

Grønt er skjønt og grønt gjør deg skjønn! I dag deler jeg en skikkelig deilig japanskinspirert oppskrift på en Buddha Bowl med masse digge og næringsrike grønnsaker.

IMG_0498

Buddha Bowls har blitt veldig populære de siste årene og det er ikke så rart! Det er veganske grønnsaksretter som ofte inkluderer masse deilige, næringsrike og fargerike råvarer. For de som er opptatt av en sunn livsstil og helsebringende mat er Buddha Bowls et must. Jeg elsker å lage store salatboller med masse deilige ingredienser, både rå/kalde og varme, litt som en lun salat. Jeg lager de ofte med masse deilige, friske urter og krydder og topper de med olivenolje, frø eller nøtter.

Peaceful Food

images

En annen ting er at jeg liker med denne matretten er navnet, Buddha Bowl, det er et fredelig navn som indikerer at denne retten er både plantebasert og bærekraftig.

Her er eksempler på noen av mine Buddha Bowls:

Høstbowl Med Gresskar, Avokado, Basilikum, Rød Løk, Spinat, Chili Og Hvitløk

 IMG_0478

 

Sommerbowl Med Kikerter, Rød Løk, Spinat, Oliven, Hvitløk, Reddik, Ruccola, Hjertesalat Og Masse Olivenolje

IMG_0483

Middelhavsinspirert Med Avokado, Oliven, Paprika, Salat, Soltørkede Tomater Og Rød Løk

IMG_0480

Asiatisk inspirert med koriander, linsespirer, hvitløk, avokado, ingefær, fennikel, agurk og brokkoli

IMG_0536

Middelshavsinspirert, Med Aubergin, Chili, Persille, Hvitløk, Salat, Avokado Og Masse Olivenolje

IMG_0479

En ting jeg bare må nevne er at mange tror at de blir lite mat når det bare er grønnsaker, men jeg lager mine Buddha Bowls i en kjempestor bolle, fullstappet med digge råvarer. Så går jeg rundt med Buddha mage etterpå også!

Ønsker du en mer mettende Buddha Bowl er det bare å ha oppi litt quinoa, villris eller rotgrønnsaker.

Oppskrift Deilig Og Lun Buddha Bowl Med Koriander, Kikerter Og Tang 

IMG_0473

En stor porsjon eller to mindre

2 dl Ferdigkokte Saltå Kvarn kikerter

3 Never med spinat

En håndfull hjertesalat

1 fedd finhakket hvitløk

½ Purre i strimler

En halv avokado

2 ss Saltå Kvarn Sesamfrø

1 ss Tamari

1 ss Syltet ingefær eller vanlig ingefær i tynne skiver eller finhakket i små biter

2 Nori ark (til sushi) klippet i små biter

En klype chilliflak

3 ss Biona kokosolje

En neve fersk koriander

Saltå Kvarn Kikerter

21jpeg-300x200

Kikerter er utrolig næringsrike siden de inneholder en god del mikronæringsstoffer, de er for eksempel rike på noen B-vitaminer og mineraler som jern, mangan, fosfor og magnesium. Kikerter er rike på proteiner med hele 19% og de inneholder også en god del sunne fiber som er gode for fordøyelsen. Denne kombinasjonen av næringsstoffer gjør også at kikerter er supre for de som sliter med ustabile blodsukkernivåer. Ertene har en mild nøtteaktig smak som gjør at de kan kombineres med de fleste retter. Dette er virkelig en enkel måte å få i seg både plantebaserte proteiner og gode næringsstoffer!

Det eneste som er med kikerter (som med alle belgfrukter) er at de må bløtlegges for tillaging. Du kan selvfølgelig bruke ferdigkokte kikerter men hjemmelaget er alltid vellaget.

Fremgangsmåte:

Bløtlegg kikertene over natten eller i minimum 10-12 timer, jeg liker å bløtlegge ertene til de begynner å spire, spirede frø, erter, nøtter og bønner er lettere for kroppen å fordøye. Skyll kikertene godt etter at de er ferdig bløtlagt og ha de i en kasserolle med vann som dekker kikertene, cirka en del kikerter og tre deler vann. La det hele koke opp og la ertene stå og surre på middels varme i 45 minutter, eller til de er møre. Hell av vannet, skyll kikertene godt og sett de til siden.

BuddhaBowl:

Fres purren i kokosoljen og tilsett de ferdigkokte kikertene, hvitløk, chilliflak, tamari og spinat. La alt sammen surre i to minutter på middels høy varme. Hell resten av ingrediensen i en stor bolle, bortsett fra salt, pepper, koriander og sesamfrø. Hell over de stekte ingrediensene i den store bollen sammen med salatingrediensene og rør forsiktig til alt er godt blandet. Topp det hele med sesamfrø, koriander, nori, kimchi (kan sløyfes), litt olivenolje, smak til med salt og pepper.

Kikertene kan også byttes ut med for eksempel Saltå Kvarn mungbønner eller Saltå Kvarn linser, hvis det er ønskelig. Trenger du påfyll av gode økologiske råvarer så kan jeg tipse om at de har kampanje på Saltå Kvarn produkter i alle Life helsekostbutikker.

download

Vel Bekomme Og Namasté