Boost Immunforsvaret Med C-Vitamin!

C-vitaminet har så mange uendelig mange fordeler! Kort oppsummert så er C-vitaminet en essensiell brikke i de fleste av kroppens funksjoner.

imgres-3

C-vitaminet er vitaminet som ikke kan produseres av kroppen uten må tilføres gjennom kostholdet. Når C-vitaminet i tillegg spiller en betydelig rolle i de fleste av kroppens funksjoner så innebærer det at det er viktig at vi får i oss tilstrekkelige mengder daglig, for at kroppen skal kunne fungere optimalt.

Min Opplevelse Av Å Spise Mye C-vitamin Hver Dag

Jeg har ikke alltid vært flink til å spise nok C-vitamin i hverdagen, men jeg opplever positive resultater i kroppen når dette prioriteres. Det er vanskelig å kartlegge akkurat hva som skjer når vi spiser noe uansett hvor flinke vi er til å kjenne etter og lytte til kroppen. Ikke en gang forskning klarer å kartlegge hva som egentlig skjer og hvordan kroppen påvirkes av en matvare eller en urt.

Er Askorbinsyre C-vitamin?

Askorbinsyre er en antioksidant og kun en del av det som egentlig er C-vitamin i naturen. Det er også billigere å fremstille, enn for eksempel et produkt som inneholder en plante rik på C-vitamin. Husk også at det som regel er bedre opptak hvis det er en matvare enn når det er kun kjemisk fremstilt.

images

Hva Er C-vitamin Godt For?

C-vitamin sørger blant annet for at både immunforsvaret og nervesystemet vårt fungerer som det skal. I tillegg er det viktig for energinivåene i kroppen og bidrar til å redusere trøtthet, uten å virke stimulerende. Det spiller også en stor rolle når det gjelder å bidra til at huden, tannkjøtt og bindevevet har god kvalitet, C-vitamin er blant annet med på å danne collagen som er bindevevets viktigste protein. C-vitamin er også med på å redusere både aldringsprosessen og mengden oksidativt stress i kroppen.

Gode kilder Til C-vitamin

imgres-5

Amla, eller indisk stikkelsbær

Camu Camu

Acerola

Baobab

Her i Norge:

Solbær

Rognebær

Nyper

Multer

Amla

imgres-1

Jeg er veldig glad i amlabær, eller indisk stikkelsbær, kanskje fordi jeg er halvt indisk, men også fordi bærene har mange helsebringende egenskaper. Amla har tradisjonelt vært brukt innen ayurvedisk medisin i over 5000 år og er en av hovedingrediensene i nesten samtlige av de preparater ayurvedisk medisin tilbyr for innvortes bruk. Noen av de gode egenskapene til amla er at de blant annet inneholder store konsentrasjoner av C-vitamin, antioksidanter og bioflavonider. De styrker også næringsopptaket mye på grunn av at de er veldig rike på bitterstoffer som også virker stimulerende på fordøyelsen og stabiliserende på blodsukkeret. De inneholder også plantestoffer som virker sammentrekkende, bakteriedrepende og vanndrivende, noe som gjør at de har en gunstig innvirkning på både urinveier, nyrer og lymfesystem.

Tilskuddet Shift C-vitamin er et tilskudd laget av amla. Jeg er spesielt glad for at det er basert på amla og ikke kjemisk fremstilt askorbinsyre. Akkurat nå i disse tider som det er mye temperaturforandringer og jeg opplever at immunforsvaret mitt er spesielt utfordret tar jeg litt ekstra, ellers tar jeg kun noen tabletter innimellom.