Bitre Urter Hjelper Kan Virke Stabiliserende På Blodsukkeret!

Bitre urter er noe av det beste du kan spise, de er helt fantastiske og virker styrkende på hele kroppen.

images-3

Bitre urter er superviktige for mange av kroppens funksjoner! Ikke nok med at de virker balanserende, mange bitre urter støtter viktige organer, for eksempel lever og nyrer, de hjelper på fordøyelsen, tarmfunksjonen og styrker immunforsvaret. Med andre ord er bitre urter noe helt for seg selv når det gjelder å skape bedre helse.

Bittert!

download-1

De fleste av oss foretrekker noe søtt fremfor bittert, rett og slett fordi vi syns det smaker bedre. Hva med kaffe? Er ikke kaffe bittert? Jeg er enig med at kaffe er bittert men jeg er veldig for å variere og inkludere mer enn en eller to kilder til bitterstoffer i hverdagen.

Bedre Fokus Og Stabilt Blodsukker

Bitre urter er en fantastisk måte å skape balanse på hvis du føler at du får i deg altfor mye søtt i hverdagen eller hvis du føler at du trenger noe for å skape mer stabile blodsukkernivåer. Et eksempel er en bitter urt som heter momordica, eller bitter gourd. Der har vi forskning og dokumentasjon på at den inneholder noen bitterstoffer som virker stabiliserende på blodsukkeret. Sukker gjør oss ufokuserte og sprer fokuset vårt, dette kan være utfordrende hvis du for eksempel skal prestere bra i hverdagen, både mentalt og eller fysisk, spesielt over tid. Bitre urter skaper fokus, da vil du lettere kunne konsentrere deg på oppgaven foran deg.

Hvordan Kan Jeg Inkludere Mer Bitterstoffer I Hverdagen

En fin måte å inkludere mer bitterstoffer i hverdagen på er å spise mer grønnsaker som for eksempel rosenkål, grønnkål, ruccola, frisk rosmarin, timian og sikori, for å nevne noen få. Det finnes utrolig mange gode eksempler på gode, bitre råvarer som enkelt kan tilsettes i maten. En annen måte å gjøre det på er å plukke friske urter, som for eksempel, løvetann, brennesle, ryllik og kjerringrokk. Disse urter kan du tilsette i salater, du kan tørke de, eller lage te av de, eller du kan tilsette urtene i smoothies. Hvis du ikker typen til å plukke viltvoksende urter selv kan du kjøpe urteteer i helsekostbutikken, enklere blir det ikke!

Løvetann

Jeg drikker mye urtete fordi jeg syns det er godt og jeg opplever at det hjelper på fordøyelsen. En av mine store urtete favoritter er løvetann te. Løvetann virker både styrkende og utrensende, både på lever, nyrer og fordøyelsen. Bitterstoffene i løvetann virker også positivt på de gode tarmbakteriene og har motsatt effekt på sopp, parasitter og ugunstige bakterier. Ved å drikke eller spise enkelte bitre urter, som for eksempel løvetann, vil du skape en sunnere og mer balansert tarmflora. Det er ikke alltid jeg får tid til å plukke urter å lage te av, jeg drikker tross alt relativt store mengder urtete daglig. Derfor blir det ofte ulike tørkede urter, som jeg kjøper i helsekostbutikker.