Bakt Potet Med Kokosyoghurt Dill Og Gressløk, Digg Og Plantebasert Comfortfood!

Lyst på noe skikkelig digg og plantebasert comfortfood? Da anbefaler jeg deg å prøve oppskriften jeg deler i dag!

IMG_3774

Jeg spiser sjelden bakt potet men har hatt lyst på det i det siste så jeg prøvde meg på noe helt nytt, nemlig en fylt bakt potet med dill og gressløk! Jeg elsker kombinasjonen dill og gressløk, den minner meg om svensk sommer og jeg har hatt litt vanskelig for å gi slipp på sommeren i år, for å være helt ærlig. Da passet det fint å lage noe sommerlig men likevel varmt og tilfredsstillende til middag, som denne retten er.

IMG_3773

Jeg er heldig som har muligheten til å plukke hjemmedyrkede poteter hos familien min og for å være helt ærlig så smaker helt ferske, hjemmedyrkede og økologiske poteter aller best!

IMG_2836

Jeg brukte min hjemmelagde kokosyoghurt som base og stappet den full med frisk dill, gressløk og finhakket rød løk, gjett om det smakte! Jeg har tidligere delt et innlegg om kokosyoghurt og oppskrift her

Oppskrift Bakt Potet Med Det Diggeste Fyllet

IMG_3752

En stor potet til baking

1 dl Tykk kokosyoghurt

1/2 Potte frisk dill, finhakket

1/2 ts Purasana kokossukker

2 ss Finhakket gressløk

En klype Naturata urtesalt

1 ts Biona kokosolje

Fremgangsmåte:

Først bakte jeg poteten i ovnen på 200 grader i cirka 45-50 minutter. Deretter blandet jeg dill, gressløk, urtesalt, kokossukker og rød løk med yoghurten og rørte til alt ble godt blandet. Så tok jeg kokosolje og enda litt mer urtesalt og helte over poteten før jeg toppet den med yoghurtblandingen. Spiser du smør kan du bruke det istedenfor kokosolje. Jeg sparte litt dill og rød løk til pynt og topping helt til slutt.

Herregud så godt det var!