Avslappende Og Beroligende Urter

Det finnes urter og planter som hjelper mot det meste, noe som er greit å vite. Har du en problemstilling finnes det garantert noe som kan hjelpe deg litt på veien. Jeg for eksempel syns noen ganger det kan være vanskelig å roe helt ned, kan bli litt for gira rett og slett. Da er det fint å kunne få litt hjelp til å slappe av.

imgres-5

Urter og planter er ingen mirakelpiller, de vil som regel ikke kunne endre en eksisterende problemstilling kun av seg selv, det krever som regel en del livsstilsendringer i tillegg. Men ingen regel uten unntak!

Når jeg gir veiledninger adresserer jeg ikke bare kostholdet uten hele livsstilen sånn at du kan få gjort noe med den bakenforliggende årsaken til den aktuelle problemstillingen. Jeg tar hensyn til både følelser, tanker, kosthold, livsstil, alt som er sentralt i livet ditt. Så vil jeg se på hva du kan gjøre for å skape mer balanse i livet ditt. Jeg anbefaler som regel en del kosttilskudd, i tillegg til kostholdsendringer, hvis det er noe du mangler eller trenger, så anbefaler jeg også urter som kan hjelpe. Det gir som regel gode resultater.

Beroligende Urter

imgres-3

Noe av det beste jeg vet er å ta en kopp te på kvelden med beroligende urter i, som jeg nevnte ovenfor kan det bli litt mye overskudd noen ganger og da er fint med litt avslappende te. I tillegg til te mediterer jeg og noen ganger gjør jeg også en del rolige yoga og pusteøvelser.

Noen av de beroligende urter jeg bruker mest er kamille, mynte, lavendel, sitronmelisse og pasjonsblomst. Jeg kjøper enten blandinger eller enkelte tørkede urter og blander selv. Det finnes mange ulike urter som virker både beroligende og avslappende, mange av de er ikke lov å selge her i Norge, på godt og vondt. Jeg er ikke så glad i urter som virker sløvende uten holder meg til de som kun virker avslappende.

 

Noen kjente beroligende urter:

IMG_8566

Pasjonsblomst

Humle

Valerian

Sitronmelisse

Lavendel

Kamille

Havre

Beroligende Tips:

imgres-1

En av mine favoritter som hjelper både på stress og når du har vanskelig for å roe helt ned, er å bade med magnesium krystaller i badevannet. Du kan også bruke epsom salt, gjerne i kombinasjon med eterisk olje fra lavendel, det er superdeilig og virker kjempebra! Har du ikke badekar kan du bruke magnesiumtilskudd eller magnesiumolje.

Bluelightblocking Glasses

imgres

Jeg bruker også Swannies glasses på kvelden, så kalte bluelightblocking glasses. Blueblocking briller beskytter mot kunstig lys noe som gjør det lettere å falle til ro på kvelden. Kunstig lys, fra blant annet nettbrett, telefoner og TV apparater aktiverer hjernen som går ut over melatoninproduksjonen og søvnkvaliteten din. Vil du vite mer om brillene kan du ta kontakt med John Roger på Life Superfood Store i Øvre Slottsgt 4.

Clipper Snore And Peace

imgres-6

Ønsker du holde det enkelt kan jeg anbefale en te som heter Clipper Snore And Peace, den inneholder både kamille, sitronmelisse og lavendel og har en mild og fin smak. Jeg blander noen ganger litt Reishi i denne for litt ekstra beroligende effekt og syns det er kjempedeilig. Se tidligere innlegg om Reishi her

IMG_8346

For meg så hjelper det å sette av god tid før jeg skal sove til å ta en kopp te, kjenne litt på dagen som gått og selvfølgelig litt meditasjon!