Denne uken deler jeg en deilig på pepperkake chiapudding! 

IMG_0198

Oppskriften er skikkelig enkel og inneholder kun noen få ingredienser, men krydderet er selvfølgelig viktig! Jeg har kun valgt kanel, vanilje og kardemomme nettopp for å holde oppskriften enkel, men ønsker du full pakke tilsett gjerne litt ingefær og nellik i tillegg. Jeg har valgt å ha hvite tørkede mullbær i oppskriften for å gjøre den mest mulig smakfull og næringsrik.

Purasana Mullbær

Tørkede mullbær er kjempegode på smak med en mild blanding av karamell og honning. Bærene inneholder en god del protein og er naturlig rike på fiber, jern, kalium, magnesium og mangan. De er også rike på plantestoffer og vitaminer som for eksempel antioksidanter, C-vitaminer, E-vitaminer og noen B-vitaminer. Sammensetningen av næringsstoffer, fiber og plantestoffer i de hvite mullbærene viser seg også å være gunstige for å regulere kolesterolnivåene.

Det aller beste med mullbær, bortsett fra at de er gode på smak og at de er rike på mikronæringsstoffer. De inneholder også plantestoffer som gjør at sukkeret du spiser brytes ned saktere. Det innebærer at sukkeropptaket i blodet også går saktere og at blodsukkeret ditt vil kunne holde seg mer stabilt.

Oppskrift Pepperkake Chiapudding

2 ss Purasana chiafrø

2 dl EcoMil kokosmelk

2 ss Purasana tørkede mullbær

En klype Ceylon kanel

En klype Purasana ingefærpulver

En klype kardemommepulver

En klype Purasana Himalayasalt

1/2 ts vaniljepulver

2 ts Purasana kokosblomstsukker

1 ts Naturata linfrøolje

Kjør alle ingredienser en god stund i din blender til alt er jevnt og godt blandet. La den stå i et kvarter i kjøleskapet sånn at den får stivnet litt.

download-1

Husk at det ikke vil være noen flere Smooth Mondays før den åttende januar, men jeg lover dere mange næringsrike, smakfulle og enkle Smooth Mondays i 2018!