Spis Antioksidanter Og Fargerike Planter For Å bli Smartere Og Friskere!

Antioksidanter og fargerike planter er noe av det beste vi kan spise! De styrker  blant annet immunforsvaret vårt og beskytter cellene våre mot aldring

images

De fleste av oss vet at det er sunt med antioksidanter. For eksempel vet vi at antocyaner i blåbær blant annet styrker immunforsvaret, synet, hjernefunksjonen, i tillegg til at de beskytter cellene våre mot aldring.

imgres

Det er spesielt frukter og bær som ofte inneholder store konsentrasjoner av antioksidanter. Oppgaven til antioksidantene i planter er blant annet å beskytte planten mot ytre faktorer som kan true plantens overlevelse. Vi vet for eksempel at en plante som blir utsatt for høye temperaturer, mye sol på dagtid og kalde temperaturer på natten, utvikler større konsentrasjoner av aktive plantestoffer, som for eksempel antioksidanter. Mange typer antioksidanter er fargestoffene i plantene, derfor er det lurt å spise fargerike grønnsaker, frukter og bær, hvis du ønsker å få i deg mye antioksidanter.

En veldig bra tommelfingerregel er at fargestoffer i naturen som regel har en gunstig påvirkning på hjernen vår og kunstige, kjemisk fremstilte fargestoffer virker belastende på hjernen.

images-2

Dette med fargestoffer er spesielt viktig når det gjelder våre barn siden hjernen og nervesystemet til barn utvikler seg veldig raskt. Mange adferdsrelaterte tilstander blir bedre når barnet kutter ut kjemisk fremstilte og kunstige fargestoffer fra det daglige kostholdet.

Dette er selvfølgelig viktig i alle aldrer! Forskning på plantestoffer og antioksidanter viser at de kan forebygge degenerative sykdommer i hjernen og både forebygge og forbedre tilstander der en akselerert aldring forekommer.

Bær Rike På Antioksidanter

En fin måte å få i seg mye antioksidanter på er å tilføre mer bær i kostholdet. Her i Norge har vi masse antioksidantrike bær vi kan inkludere i kostholdet vårt. Vi har blåbær, aronia, hyllebær, bringebær, bjørnebær, stikkelsbær, kirsebær, multer, solbær, rips og tyttebær, for å nevne noen. Så det er bare å kjøre på!

Jeg bruker mye bær i smoothies, spesielt i morgensmoothien til mine barn. I det siste har jeg brukt mye Purasana Acai pulver og Purasana Goji pulver i smoothien, for at de skal få enda litt mer antioksidanter. Det er tross alt den mest utfordrende tiden på året akkurat nå og en ekstra boost har de fleste bare godt av.

Purasana Acai

imgres-5

Purasana Acai inneholder masse sunne plantestoffer, antioksidanter, sunne fettstoffer og andre viktige mikronæringsstoffer. Pulveret har en mild smak, og bærene er ikke noe særlig syrlige eller karakteristiske, noe som gjør at du enkelt kan blande de i en smoothie med frukt og bær. Spesielt blåbær er milde bær og derfor passer de godt sammen. Antioksidantene i acai beskytter både hud og celler mot aldring, i tillegg så smører de gunstige fettstoffene huden innenfra. Dette gjør acai til et av naturens beste skjønnhetsmiddel! Antioksidantene styrker også hjernefunksjonen og immunsforsvaret, noe som gjør at disse fantastiske bærene er perfekte for barn i alle aldrer.

Purasana Goji pulver

imgres-4

Purasana Goji pulver er perfekt hvis du ønsker å blande goji i smoothies, sjokolade eller i andre desserter. Goji smaker både litt søtt og syrlig, som bær pleier å gjøre. Derfor vil pulveret sette en god del smak til retten det tilsettes. Jeg liker veldig godt å ha gojipulver i for eksempel sjokolade og det passer veldig godt å blande sammen med for eksempel appelsin eller sitron. Gojibær inneholder store mengder C-vitaminer, bioflavonider, karotener og andre mikronæringsstoffer, for eksempel jern. De har også en relativt stor konsentrasjon av proteiner for å være bær, de kan nemlig inneholde opptil 15% protein.

Plantestoffene i gojibær virker blant annet betennelseshemmende, immunstyrkende og de har også vist seg å være gunstige for øyene! De beskytter også huden under soling og gi deg en jevnere hudtone siden de inneholder så store konsentrasjoner av karotener.

Oppskrift Antioksidant Smoothie De Luxe!

img_7903

2 ss Purasana acaipulver

1 ss Purasana gojipulver

1 dl Frosne blåbær

2 ss Naturata linfrøolje

1/2 dl Eplejuice

1 dl Ecomill mandelmelk

2 ss Purasana chiafrø (kvernede)

1 Frossen banan

1/2 dl Frosne bringebær

2 ss Purasana tørkede blåbær til topping

img_7915

Jeg blander alle ingrediensene sammen i min Nutribullet, så kjører jeg blandingen til den er jevn. Til slutt topper jeg smoothien med tørkede blåbær og eller nøtter!

Det å kombinere antioksidanter med essensielle fettsyrer er noe av det beste du kan gi hjernen din! Det er skikkelig brainfood.

img_7905

Min datter, Zoë, er veldig fornøyd med sin deilige og antioksidantrike supersmoothie!