Mat, helse og livsstil

Afternoon tea med plantebaserte og glutenfrie scones!

Afternoon tea med plantebaserte og glutenfrie scones!

Afternoon tea med nybakte scones, anyone?

Nybakte scones er så deilig! Jeg lagde derfor en ny oppskrift på helt plantebaserte og glutenfrie scones. De ble serverte til Earl Grey latte og med kokosolje blandet med litt kokosblomstsukker, sitronskall og himalayasalt som pålegg. Helt nydelig var det!

Oppskrift Glutenfrie Scones

2,25 dl Bokhvetemel

2 dl dl Glutenfrie havregryn

2 ss Tapiokamel

2 ss Purasana psylliumpulver

2 ss Purasana kokosblomstsukker

1 ss Purasana chiafrø

5 ss Kaldpresset kokosolje

2,5 dl Plantemelk

1 dl Kokosyoghurt

2,5-3 ts bakepulver

1 ts kanel

Skall fra to sitroner

1/2 ts Purasana Himalayasalt

Sett ovnen på 160-175 grader.

Bland det tørre i en bolle. Ha kokosoljen i det tørre og bland godt, bruk gjerne fingrene til du har en oppsmuldret blanding. Tilsett deretter kokosyoghurten og plantemelken og bland alt til en klissete, men likevel formbar røre. Klapp ut to store, runde og tykke kaker på bakepapir og bakeplate. Lag et vertikalt og et horisontalt kutt over kakene, sånn at de blir oppdelt i kvarter. Ikke kutt helt ned sånn at de deles helt av, kun halvveis i dybden.

Stek kakene til de er gjennomstekte og gyldne, i cirka 20 minutter. Legg de på en rist til kjøling. Server de nystekte nytelsene når de er lune!