Adzukibønner i miso full av smak og umami!

Hvis du er glad i umami vil du elske retten jeg deler i dag. Den er utrolig smakfull, enkel å lage, selv om det tar litt tid å koke bønnene. Retten er også rik på planteproteiner og er full av umami.

Oppskrift Adzukibønner I Miso

3 porsjoner

Bønner:

4 dl ferdigkokte adzukibønner (en hel finhakket rød løk og en litt grønnsaksbuljong, enten pulver eller en bit av en terning.

2-3 ss Kaldpresset kokosolje

1,5-2 strøkne ss ris miso eller byggmiso

2 ss Purasana kokosblomstsukker

2-3 ss Lima tamari

2 ss saft fra sitron

5 fedd finhakket hvitløk

Marinert wakame:

1 dl wakame bløtlagt

2 ss Lima tamari

1/2 sorte sesamfrø eller furikake

1/2 ts Purasana kokosblomstsukker

1 ss Francisco Gomez biodynamisk extra virgin olivenolje

Salat

4 dl Fint revet gulrot

Crispi salatblader

Topping, valgfritt, men jeg brukte følgende:

Frisk koriander, grønnkålchips fra Funky Fresh Foods, spirer, bitte litt sesamolje, chiliflak og sorte sesamfrø, furikake eller ristede sesamfrø.

Bløtlegg bønnene over natten, eller i et døgn. Skyll bønnene godt og la de småkoke i rikelig mengde vann (jeg bruker alltid tre ganger så mye vann som bønner. Kok bønnene i cirka 45 minutter til de begynner å bli møre, tilsett mer vann hvis det trengs.

Skyll bønnene godt og ha de tilbake i pannen/kasserollen med vann som dekker bønnene, sammen med grønnsaksbuljong og løk. La bønnene surre i cirka en halvtime til og en god del av vannet har trukket inn. De skal være helt myke. Tilsett deretter kokosolje, hvitløk, tamari, kokossukker og sitronsaft. Varm opp bønnene med alle ingrediensene og la de småsurre en stund til og alle ingrediensene har blandet seg godt med bønnene og de er myke. Ta kasserollen av platen og smak til med enten Purasasana Himalayasalt, tamari, eller mer kokosblomstsukker. Bønnene skal smake litt salt, litt søtt og mye umami.

Når bønnene er ferdige heller du de over på en tallerken med salatingrediensene, wakame og toppingen.

Nytes umiddelbart!