Mat, helse og livsstil

Adzukibønner i miso, en favoritt!

Adzukibønner i miso, en favoritt!

Deler i dag oppskriften på en av mine favorittretter!

Hvis du er glad i umamismaken vil du elske denne retten. Den er superpigg, enkel å lage, selv om den er litt tidskrevende. Retten er også rik på både næringsstoffer, sunne plantestoffer og planteproteiner.

Purasana Kokosblomstsukker

Jeg bruker kokosblomstsukker som krydder og smaksforsterker i maten, kun bitte litt men det løfter smaken en god del, spesielt i asiatisk inspirert mat.

Oppskrift Adzukibønner I Miso

3 porsjoner

Siden disse bønnene kommer fra Japan besluttet jeg meg for å lage en japanskinspirert rett med mye deilige og næringsrike smaker fra Japan. Denne er perfekt for deg som liker japansk mat og trenger mye næringsrike og lettfordøyelige råvarer!

Bønnene:

4 dl ferdigkokte adzukibønner (en hel finhakket rød løk og en litt grønnsaksbuljong, enten pulver eller en bit av en terning.

2-3 ss Kaldpresset kokosolje

1,5-2 strøkne ss ris miso eller byggmiso

2 ss Purasana kokosblomstsukker

2-3 ss Lima tamari

2 ss saft fra sitron

5 fedd finhakket hvitløk

Marinert wakame:

1 dl wakame bløtlagt

2 ss Lima tamari

1/2 sorte sesamfrø eller furikake

1/2 ts Purasana kokosblomstsukker

1 ss Francisco Gomez biodynamisk extra virgin olivenolje

Salat

4 dl Fint revet gulrot

Crispi salatblader

Topping:

Frisk koriander, grønnkålchips fra Funky Fresh Foods, spirer, bitte litt sesamolje, chiliflak og sorte sesamfrø, furikake eller ristede sesamfrø.

Bløtlegg bønnene over natten, eller i et døgn. Skyll bønnene godt og la de småkoke i rikelig mengde vann (jeg bruker alltid tre ganger så mye vann som bønner. Kok bønnene i cirka 45 minutter til de begynner å bli møre, tilsett mer vann hvis det trengs. Skyll bønnene godt og ha de tilbake i pannen/kasserollen med vann som dekker bønnene, sammen med grønnsaksbuljong og løk. La bønnene surre i cirka en halvtime til og en god del av vannet har trukket inn. De skal være helt myke. Tilsett deretter kokosolje, hvitløk, tamari, kokossukker og sitronsaft. Varm opp bønnene med alle ingrediensene og la de småsurre en stund til og alle ingrediensene har blandet seg godt med bønnene og de er helt myke. Ta kasserollen av platen og smak til med enten Purasasana Himalayasalt, tamari, eller mer kokosblomstsukker. Bønnene skal smake litt salt, litt søtt og mye umami.

Når bønnene er ferdige heller du de over på en tallerken med salatingrediensene, sideretten marinert wakame og toppingen.

Nytes umiddelbart!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *