5 Tips på hvordan du gir tørr vinterhud en boost både fra innsiden og utsiden!

I dag deler jeg 5 fantastiske tips som booster huden fra innsiden ut. Disse tipsene vil garantert gi deg bedre hudkvalitet, renere hud og masse glød! Deler også noen av mine favoritter som du kan bruke å pleie huden din fra utsiden.

Tips nummer 1:

Antioksidanter 

Fargerike grønnsaker, bær og frukter som inneholder store konsentrasjoner av antioksidanter er supre for huden. Karotener er antioksidanter som gir huden glød, beskytter huden og bidrar til jevnere hudtone. Selv om vi ikke er i sola så mye på denne tiden av året er det alltid fint å booste huden med karotener.

Eksempler antioksidantrike matvarer:

Acai

Blåbær

Aloe vera

Papaya

Melon

Gojibær

Gulrøtter

Rødbeter

Kirsebær 

Tips nummer 2:

C-vitaminrike planter!

C-vitamin hjelper blant annet på både hudkvalitet og hudfornyelsen. En viktig komponent hvis du ønsker bedre hudkvalitet. 

Eksempler på C-vitaminrike råvarer:

Amla

Camu camu

Acerola

Tindved 

Nyper

Tips nummer 3:

Essensielle fettsyrer og E-vitamin!

Riktig type fett er superviktig for hudkvaliteten, spesielt hvis du sliter med tørr hud. E-vitamin er også spesielt viktig hvis du ønsker å bremse aldringen i huden.

Eksempler på råvarer rike på essensielle fettsyrer og E-vitamin:

Kaldpressede og økologiske oljer fra linfrø, hemp, chia.

Ren, flytende EPA og DHA fra alger

Hvetekimolje

Havrekim

Tips nummer 4:

Væske

Drikk nok væske og rent vann, gjerne med Purasana aloe vera i som ekstra næring for huden og i tillegg anbefaler jeg for eksempel kokosvann og eller urtete.

Tips nummer 5:

Unngå melkeprodukter.

Melkeprodukter er noe av det første vi bør unngå hvis vi ønsker god kvalitet på hud. Spesielt viktig hvis du sliter med acne. Velg heller plantebaserte melkeprodukter, for eksempel kokosmelk, havremel eller mandelmelk.

Tips du kan bruke til å booste huden utvortes:

Bruk peeling i tillegg til nærende og fuktgivende masker!

Min favoritt på vinteren er Isun honey goji maske, som både tilfører masse næring i tillegg til fukt!

Honey Goji masken inneholder masse nærende planteekstrakter, den er antibakteriell, karotenrik noe som gjør at den gir glød. Den er også superrik og perfekt for tørr vinterhud, i tillegg lukter den helt fantastisk!

ISUN

Alle Isun produktene er laget av enten økologiske eller viltvoksende ingredienser som ikke er prosesserte eller varmet opp over 40 grader. Pruduktene er også helt veganske og er har en fantastisk kvalitet. 

Fint for både hud, naturen og miljøet!

Ekstra tips: Som jeg nevnte ovenfor er det viktig å eksfoliere huden, spesielt før du bruker honey goji for å få maksimal effekt!

ISUN produktene får du kjøpt på coverbrands.no

Beautyfood:

En ting til som har gitt min hud masse næring og pleie innenfra er Purasana bipollen, rikt på blant annet B-vitaminer som er veldig viktige for huden.

Bilde: Jan Nilsen

Inn i mellom (ikke hver dag) lager jeg en beautysmoothie som nærer og pleier huden innefra, for å gi huden min det lille ekstra!

Oppskrift beauty nice cream for tørr og trengende vinterhud

1 ts Purasana gojipulver

1 ss Purasana bipollen (kan også strøs oppå smoothien, som topping, noe jeg foretrekker)

1/2 ts Purasana camu camu

1 dl Mango i biter 

1/2 Kiwi gold

2 ss Plantebaserte, flytende essensielle fettsyrer 

1/2 Frossen banan

1 dl Kokosyoghurt

Kjør alle ingrediensene i en blender eller mos med en stavmikser til alt er jevnt. Du kan også bytte ut kokosdrikken med kokosyoghurt for mer fylde og hvis du ønsker at den skal være tykkere. Du kan også tilsette litt eplejuice eller Purasana kokosblomstsukker hvis du vil at smoothien skal være søtere.