Mat, helse og livsstil

Ukens Smooth Monday Er C-Shock! Når ImmunForsvaret Trenger En Boost.

C-shock, ukens Smooth Monday smoothie med camu-camu, perfekt for deg som trenger å styrke immunforsvaret!

IMG_9869

I det siste har det brått blitt kaldere og da er det alltid lurt å styrke immunforsvaret. Denne ukens Smooth Monday inneholder blant annet camu-camu som er den planten i naturen som inneholder de høyeste verdiene av C-vitamin!

Camu-Camu

images-2

Camu-camu kommer fra Sør Amerika og mesteparten vokser i Peru og Brasil. Det er en liten frukt som inneholder masse sunne plantestoffer, aminosyrer og antioksidanter, men det camu-camu er mest kjent for er det enorme innholdet av C-vitamin! Det er kun Amla bæret som kan komme i nærheten av C-vitamin innholdet som er i Camu-camu, noe som innebærer at denne lille frukten er perfekt hvis du trenger å få opp C-vitamin verdiene i kroppen!

images

I tillegg er dette en råvare, ikke et kosttilskudd, det er tross alt bare en frukt, selv om den er i pulverform. Du ikke trenger å uroe deg for syntetiske stoffer eller hvilken kilde din C-vitamin er laget av. Camu-camu inneholder også mange sunne plantestoffer og antioksidanter som blant annet styrker hjernefunksjonen og den kognitive aktiviteten i hjernen. Dette er alltid fint spør du meg. Frukten er også antiinflammatorisk, betennelseshemmende og antibakteriell.

Husk at opptaket av de aktive plantestoffene og C-vitaminet i camu-camu blir bedre hvis det tas sammen med essensielle fettsyrer!

Sliter du med betennelser, muskelsmerter og kanskje dårlig immunforsvar kan det være lurt å teste ut å ha litt camu-camu i smoothien hver dag.

Dosering Og Smak

Når det gjelder dosering er det veldig lite som skal til, kroppen vil uansett kun ta opp det den trenger og skille ut resten. Derfor anbefaler jeg maks en ts / dag av pulveret, eventuelt at du tar det to ggr / dag, hvis immunforsvaret ditt trenger det lille ekstra. Smaken på camu-camu er dessverre ikke all verden, pulveret er både bittert og surt, mest fordi frukten høstes akkurat når den begynner å modne siden det er da den inneholder mest C-vitamin. Etterhvert som frukten modner forsvinner noe av C-vitaminet, derfor høster de fleste frukten tidlig for å sikre høyt nok innhold av C-vitamin.

Oppskrift C-Shock!

Purasana oppskrift flyer A5_uke44

Stikk innom din nærmeste Life butikk for å smake på C-shock!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *