Mat, helse og livsstil

To enkle og deilige oppskrifter med den næringsrike favoritten villris på to dager!

To enkle og deilige oppskrifter med den næringsrike favoritten villris på to dager!

Jeg elsker villris, det smaker godt, passer til det meste og er både fiberrikt, mineralrikt i tillegg til at det inneholder en god del protein. Perfekt som base i for eksempel en lun salat! I dag deler jeg den første superdigge og enkle oppskriften med villris. I morgen vil jeg dele oppskrift nummer to, som er minst like sunn og fremfor alt like god!

Purasana Gojibær

Den ene oppskriften jeg deler inneholder Purasana gojibær i salaten, de passer perfekt som topping sammen med de ristede pinjekjernene, frisk persille og deilig olivenolje. De tilfører litt syre og sødme til salaten og hever smaksbildet. I tillegg er gojibær fantastiske siden de inneholder en god del protein, inkludert alle essensielle aminosyrer, masse sterke antioksidanter, c-vitaminer, bioflavonider, ulike typer karotener og mikronæringsstoffer! De er kjente for å virke regenererende og styrke livskraften i kinesisk medisin og her i vesten er de kjente for å være hudens superbær! Alltid greit å passe ekstra godt på huden i den perioden vi går inn i nå.

Oppskrift Villris salat med grillet aubergine gojibær og ristede pinjekjerner!

En porsjon

En skrelt og ferdig grillet aubergine i skiver (griller den i ovnen med litt urtesalt og kokosolje på 180-200 grader til den er gjennomstekt og gyllenbrun)

3 dl Ferdigkokt villris

Noen blader hjertesalat i biter

1 ss Kaldpresset og økologisk kokosolje

3 ss Francisco Gomez Extra Virgin Olivenolje

En god klype urtesalt

En potte persille

To-tre finhakkede fedd hvitløk

En håndfull ristede pinjekjerner

1,5 dl Purasana gojibær

Massert sortkål:

To never med fint strimlet sortkål

2 ss Francisco Gomez Extra Virgin Olivenolje

En god klype Naturata urtesalt

En ts Pursana kokosblomstsukker

1 ss friskpresset sitronsaft

En ts Lima tamari

Masser sortkålen med resten av ingrediensene og sett til side.

Fremgangsmåte selve salaten:

Fres villrisen i kokosoljen med den finhakkede hvitløken og en stor neve finhakket persille, spar litt persille til topping. Tilsett den masserte sortkålen og la det surre i et par minutter.

Hell villris og kålblandingen i en stor bolle og tilsett salatbladene, gojibær og topp alt sammen med ristede pinjekjerner, persille, olivenolje og urtesalt.

Vel bekomme!



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *