Taco Tirsdag, Sunt, Plantebasert, Næringsrikt Og Smakfullt!

På en gråværsdag som denne er det fint å piffe opp hverdagen med fargerik mat. I dag deler jeg en kryddsterk oppskrift på gryte med sorte bønner og annet tilbehør du kan ha for å lage den perfekte taco tirsdagen!

Foto: Oda Berby

Til taco tirsdag har jeg som regel en deilig tomatsalat, guacamole, agurksalat, vanlig salat, i tillegg til en gryte laget av belgfrukter, for eksempel sorte bønner. Jeg bruker også økologiske tacoskjell, finnes i økologiske dagligvare butikker, som for eksempel Røtter og Life Foodstore butikkene.

Foto: Oda Berby

Har du ikke tid til å bløtlegge og koke bønnene kan du bruke økologiske, ferdigkokte sorte bønner, finnes i matvarebutikken.

Kryddsterk Sort Bønnegryte

Denne litt spicy bønnegryten er perfekt å servere til taco eller burrito sammen med litt salsa, litt salat og guacamole. Vegansk fredagstacokveld!

4 dl Ferdigkokte Saltå Kvarn sorte bønner

To finhakkede røde løker

Fire tomater i biter eller en pakke økologiske hakkede tomater i papp

4-6 Fedd finhakket hvitløk

1 ts spisskummin

1 ts malt korianderfrø

1 ts Paprikapulver

1 ts Løkpulver

1 ts Hvitløkspulver

1 ts Chiliflak

Himalaya salt

Purasana kokossukker

4 ss Biona kokosolje

Legg bønnene i bløt over natten. Skyll bønnene godt og la de koke sånn at de er dekket av vann i halvannen time sammen med en buljongterning og litt kokosolje. Når bønnene er ferdige skyll dem godt og sett til siden. Fres den røde løken med krydder i kokosoljen til den begynner å få litt farge. Tilsett bønnene og stek litt til. Tilsett hvitløken og tomatene og la det surre på lav varme en stund, cirka 15-20 minutter, før servering.

Ønsker du mer plantebaserte oppskrifter som er fri for gluten og raffinerte råvarer, er boken Dønn Grønn en perfekt start!

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.