Mat, helse og livsstil

Supergode Bringebærmuffins Med Linser

I motsetning til alle næringsfattige og ofte usunne kakeoppskrifter har jeg laget en kjempedigg muffinsoppskrift som også inneholder masse næring!

FullSizeRender

De fleste oppskrifter på muffins og kaker inneholder både raffinert sukker, pasteuriserte og homogeniserte melkeprodukter og noen ganger herdet eller raffinert fett. Slike oppskrifter inneholder nesten ingen mikronæringsstoffer. Ja, det smaker sikkert godt fordi det er søtt men for mange jeg kjenner, som har begynt å spise sunnere er søtt og godt ikke bra nok, det skal være næringsrikt og godt!

Raffinert sukker tapper kroppen for mikronæringsstoffer, spesielt mineraler, noe vi som regel allerede har for lite av! Dette har jeg skrevet om flere ganger før, her på bloggen. Denne muffinsoppskriften, jeg deler i dag er vegansk og jeg har også testet den ut på barna mine. Mine barn nekter noen ganger å spise det jeg lager fordi de ikke syns det smaker godt, men de elsket disse muffinsene!

Rebellen

imgres-3

Siden det fortsatt er mesteparten usunne og næringsfattige kakeoppskrifter der ute, deler jeg med glede mine egne oppskrifter. Nytelse med god samvittighet! Jeg pleier som regel å prøve å stappe inn mest mulig næring i alle oppskrifter jeg lager og jeg syns det er gøy at fler og fler begynner å leke mer med sunnere alternativer. Denne oppskriften er for hele familien og flere av ingrediensene kan byttes ut med for eksempel sjokolade eller blåbær istedenfor bringebær, så her er det bare å la fantasien få frie tøyler.

Fiberhavregryn

imgres-4

I oppskriften har jeg brukt Saltå Kvarns fiberhavregryn. Det er en blanding av havregryn och hvetekim. Fiberhavregryn er rike på folsyre, magnesium och jern. De er også rike på fiber och innehåller i tillegg immunstyrkende betaglukaner. Jeg har blitt veldig glad i akkurat denne typen havregryn og bruker den i de fleste av mine bakeoppskrifter om dagen. Syns både grøt og bakverk smaker bedre med disse oppi!

Ønsker du lage disse muffins uten gluten kan du bytte ut fiberhavregrynen med glutenfrie havregryn.

Havre Og Bokhvete Muffins Med Chiafrø Og Bringebær

FullSizeRender-4

 

1 dl Chiagele

1 ½ dl bringebær

1 banan

2 dl Saltå Kvarn fiberhavregryn

½ dl Saltå Kvarn bokhveteflak

2 dl kokossukker

½ dl lønnesirup

2 ts Naturata vaniljepulver

1 ¾ dl  Biona kokosolje

3 ss Biona kokossmør

En klype himalayasalt

2 dl Ferdigkokte Saltå Kvarn grønne linser

2 ts bakepulver

Smelt sammen kokosolje og kokossmør over et vannbad til det er flytende. Kjør chiagele og kokossukker med en stavmikser til det er jevnt og alt er helt most. Bland i de grønne linsene og kjør til det er jevnt og blandet seg godt med sukkerblandingen. Bland sammen de tørre ingrediensene og kjør de med stavmikser til flakene og havregrynene er blitt litt pulverisert. Hell over den avkjølte oljeblandingen over i sukker og linserøren, tilsett bananen og mos alt sammen til en jevn røre. Tilsett litt og litt av de tørre ingrediensene, samtidig som du kjører med stavmikseren. Når alt er godt blandet til en jevn røre heller du over røren i muffinsformer. Press ned noen bringebær i hver form og strø litt kokossukker, eventuelt noen nøtter, på toppen av hver muffins. Stekes i midten av ovnen på 175 grader i cirka 25 minutter.

Nytes med fordel sammen med en god kopp te og godt selskap!

 1 thought on “Supergode Bringebærmuffins Med Linser”

  • Hei:)
    Du får kjøpt chiafrø i helsekostbutikken, så er det bare å kverne frøene i en kraftig blender eller i en kaffekvern, sånn at de blir knuste/pulveriserte. Deretter blander du en del knuste chia med tre deler vann i en shaker og rister godt, til alt er godt blandet. Der har du ferdig chiagele:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *