Fargerikt Og Spicy Rødkål Og Potetsalat!

I dag måtte min sønn ha rødkål til et naturfagseksperiment så da var det bare å bli kreativ siden jeg måtte kjøpe et kjempesvært kålhode og han trengte bare litt. Jeg lagde en slags «fusion» mellom kimchi og surkål som jeg lot stå noen dager og godgjøre seg.

Men jeg lagde også en spicy rødkål og potetsalat som vi hadde til middag.

Rødkål er en helt fantastisk grønnsak som inneholder mange sterke antioksidanter som er gunstige for blant annet immunforsvaret. Rødkål er også rik på mikronæringsstoffer, blant annet mineraler og sporstoffer, pluss at den inneholder en god del fiber som er supre for tarmfunksjonen. En fin grønnsak å spise for de som ønsker å gi immunforsvaret et boost!

Oppskrift Spicy Rødkål Og Potetsalat

4 dl rødkål i strimler

En hel rød løk i strimler

Et fedd finhakket hvitløk

1 ts tamari

1 ts Purasana kokosblomstsukker

1/3 ts Purasana Himalayasalt

2 ss Francisco Gomez Extra Virgin Olive Oil

1/4 ts Paprika pulver

En klype spisskummin

En klype chiliflak

Saften fra en halv sitron

En klype sort pepper

5 dl ferdigkokte poteter i biter

Urtesalt

Ha rødkålen i en stor skål og masser inn saltet i tre minutter til kålen er myk og glinsete. Tilsett rødløken og masser litt til. Tilsett resten av ingrediensene, bortsett fra potetene, og masser til alt er godt blandet. Deretter blander du inn de ferdigkokte potetbitene og topp med urtesalt eller andre krydder helt til slutt. Jeg toppet min salat med deilig furikake.

Enjoy!