Mat, helse og livsstil

Søtpotet Hummus, Sunt Og Fargerikt Alternativ Til Snacks I Den Kommende Førjulstiden!

Søtpotet Hummus, Sunt Og Fargerikt Alternativ Til Snacks I Den Kommende Førjulstiden!

Når du trenger noe sunt, godt, mettende og næringsrikt er det ikke alltid det er så lett å finne gode alternativer. I dag deler jeg en enkel, digg, næringsrik og plantebasert oppskrift på søtpotet hummus som du kan ha i kjøleskapet og ta frem når du trenger noe å spise, når du er på farten. Noe som passer fint i den kommende tiden da det er mye som skjer og mye som må gjøres.

Jeg ble inspirert til å lage min egen oppskrift av søtpotet hummus etter at jeg fikk smake på det hjemme hos min venninne Mari.

Søtpotet hummus er supert å ha ved siden av en salat, som dip, eller som en siderett til annen mat.

Oppskrift Søtpotet Hummus


En bakt søtpotet

2 dl Ferdigkokte kikerter

2-3 Fedd hvitløk

½ Rød løk hakket i biter

2 ss Rød pesto

2 ss Tamari

3 ss Francisco Gomez olivenolje

1 ss Kaldpresset og filtrert kokosolje

Bak en middels stor søtpotet ved å dele den i to og putt den midt i ovnen på 180 grader, varmluft i cirka tjue-tretti minutter. Skrell poteten og legg den skrelte poteten i en kasserolle med to spiseskjeer rød pesto og 3 ss olivenolje.

Ha kikertene i en stekepanne med kokosolje, løk, hvitløk og tamari, la de surre på middels/lav varme til løken er mør, cirka åtte-ti minutter.

Ha kikertblandingen over i kasserollen med søtpotet og mos alt sammen med en stavmikser. Du kan også tilsette litt vann hvis du syns hummusen blir for tykk, i tillegg til en klype spisskummin, paprikapulver, pepper og urtesalt, hvis du ønsker.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *