Deilige, Enkle Og Plantebaserte Retter, Fulle Av Smak!

Nypotetsalat Med Hjertesalat Og Grillet Aubergin

Høst er høysesong for gode råvarer her i Norge og vi kan boltre oss i smakfulle ingredienser!

Gulrøtter Fra Sørkedalen Hagebruk, disse finner du på Bygdøy Kongsgård den 8/8!

Nå som vi har så mange gode råvarer å nyte tenkte jeg også dele noen retter som er både nærende, smakfulle og tilfredsstillende. De kan nytes både til lunsj, middag eller som et mellommåltid.

Vakre, sorte tomater fra Sørkedalen Hagebruk

Frisk Sommersalat Med Dill, Kapers Og Nypoteter

En stor eller to mindre porsjoner

1 dl Hakket frisk dill

1/2 Avokado i biter

6 Ferdigkokte nypoteter

1/2 Rød løk

1 Fedd hvitløk

3 ss Kapers

6 Hjertesalat blader

Naturata Urtesalt

Francisco Gomez Biodynamiske Olivenolje

Hakk potetene i biter, strimle løken, strimle salaten, finhakk hvitløken, del opp avokadoen i biter og ha alle ingrediensene i en stor bolle. Topp alt med olivenolje og smak til med litt mer urtesalt og nykvernet sort pepper.

Pastasalat Med Sort Kål, Grønne Erter, Estragon Og Cherrytomater

Pastasalat Med Sort Kål, Grønne Erter, Estragon Og Cherrytomater

3 dl Ferdigkokt økologisk spelt og spinat tagliatelle fra Biona, bruk pastaen du ønsker (ønsker du et glutenfritt alternativ kan jeg anbefale rød linsepasta istedenfor tagliatelle)

2 dl Finhakket sort kål

2 dl Stekte grønne erter

8 stk Hakkede cherrytomater

2 Fedd fersk hvitløk

Noen hjertesalat blader

1/2 Rød salatløk

En håndfull finhakket estragon

Naturata Urtesalt

Francisco Gomez Biodynamiske Olivenolje

Ha den ferdigkokte pastaen i en stor bolle med strimlet løk, salat, stekte grønne erter og cherrytomatene. Fres den sorte kålen med litt urtesalt, den finhakkede hvitløken i litt kokosolje i noen minutter til den er litt mør. Ha alt oppi bollen med de andre ingrediensene, smak til med urtesalt og pepper og topp alt sammen med finhakket estragon og olivenolje!

Nypotetsalat Med Hjertesalat Og Grillet Aubergin

Nypotetsalat Med Hjertesalat Og Grillet Aubergin

4 Kokte nypoteter

1/2 Aubergin i tynne skiver

1/2 Squash i tynne skiver

Noen hjertesalat blader

1/2 Rød salatløk

3 Fedd fersk hvitløk

1/2 dl Marinerte artisjokker

Naturata Urtesalt

Francisco Gomez Biodynamiske Olivenolje

Legg aubergin og squash skivene i en ildfast form med urtesalt på 200 grader til squashen er mør og gylden og auberginen er brun og litt «crispy», cirka 15-20 minutter. Strimle løken, finhakk hvitløken, strimle salaten og ha alt sammen i en stor bolle sammen med de ferdigkokte nypotetene og artisjokken. Smak til med urtesalt og pepper og tilsett deretter den grillede auberginen og squashen. Topp det hele med olivenolje og noen milde spirer, jeg brukte rødkål spirer.

Vel Bekomme!