Mat, helse og livsstil

Reishi

Reishi kalles også for dronningen av de medisinske soppene, i dette innlegget vil jeg skrive litt om hvorfor!

imgres

Hvis jeg absolutt, på liv og død, må velge mellom Chaga og Reishi vil jeg nok landet på Reishi. Jeg er veldig glad i den generelt styrkende effekten Chaga gir, spesielt på vinteren, men siden jeg til tider kan ha litt vel mye energi og heller har problemer med å gire ned, vil førstehåndsvalget falle på Reishi.

The Queen Healer

Som jeg nevnte i forrige innlegg, her, kalles Chaga kongen og hvis vi har en konge må vi selvfølgelig også ha en dronning. Reishi, eller Ganoderma Lucidum som den heter på latin, kalles også for dronningen, eller The Queen Healer.

Reishi har tradisjonelt hvert brukt i kinensisk medisin i flere tusen år og med all den nye publisiteten og forskningen som i det siste har kommet på medisinske sopper så har den i likhet med Chaga oppnådd stor popularitet.

Reishi kalles for dronningen fordi dess egenskaper er mer feminine enn for eksempel Chagas sine. Når jeg sier at den har mer feminine egenskaper mener jeg at den hjelper deg med å fremme ro i kroppen, dempe påkjenningene av stress, smerter og betennelser. Dette er en av de største grunnene til at jeg anbefaler  Reishi. De fleste av de jeg møter sliter med stressrelaterte plager og spesielt for oss kvinner vil stress være ugunstig siden det kan skape store ubalanser i hormonsystemet vårt. Tidligere innlegg om hormonsystemet, her.

imgres-1

Plantestoffer Og Egenskapene Til Reishi :

Reishi inneholder masse antioksidanter, mineraler, polysakkarider og betaglukaner, akkurat som Chaga. Dette innebærer at den også vil styrke immunforsvaret og kan virke krefthemmende, se studie her og her. Den kan også virke dempende på skader kroppen har vært utsatt for på grunn av for eksempel kjemikalier eller stress som går utover leveren, se studie av Reishi og leverskader her. Noe annet Reishi også inneholder er stoffet triterpenes som er et stoff som demper utskillelsen av histaminer i kroppen. Det er blant annet dette stoffet som gir den stressdempende, allergidempende og betennelsedempende effekten.

Bruk Av Reishi

Jeg har brukt Reishi i mange år og jeg er veldig glad i den, jeg kan drikke den på kvelden og den vil ikke virke noe som helst oppkvikkende, istedenfor virker den heller rogivende. Perfekt for deg som sliter med å sovne!

Så langt har jeg kun prøvd Reishi fra Foursigma/Foursigmatics. Reishi er litt vanskeligere å finne og få tak i norsk natur, sammenlignet med for eksempel Chaga som er vanlig i skogen her. Foursigma/Foursigmatics Reishi inneholder også lakrisrot, stjerneanis, stevia og mynte. Det gjør at den virker litt søtere enn den ellers ville ha gjort hvis det kun var ren Reishi.

images

Jeg liker at den er litt søt fordi jeg elsker å blande den med blant annet kakao og vanilje eller lage det jeg kaller Super Potions. Mer om Super Potions i neste innlegg!

Oppskrift På Varm Styrkedrikk For Kvinner:

images-2

Brennesle te

Ryllik te

Kjerringrokk te

Mynte te

En pose Reishi fra Foursigma eller Foursigmatics, som de nå har byttet navn til.

Kok opp vann trekk teene, hell opp i en kopp med en pose Reishi og nyt!

Te av brennesle, ryllik, kjerringrokk og Foursigma/Foursigmatics Reishi får du kjøpt i de fleste av landets helsekostbutikker.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *