Rå Super Sjokoladekuler, Den Perfekte Lørdagskosen Som Nytes Med God Samvittighet!

Liker du sjokoladekuler? Jeg elsker de og lager de ofte, de er perfekte å ha når du trenger noe som er både søtt, godt og næringsrikt! De er også superenkle å lage!

IMG_2127

Sunne, gode og fulle av næring er sjokoladekulene jeg deler oppskriften på i dag. De er også enkle å få til, spesielt hvis du sløyfer den ristede bokhveten. Men bokhveten gir dem en deilig crunch og tyggemotstand så jeg anbefaler at du tester både med og uten! Disse kuler smaker helt fantastisk, samtidig som de selvfølgelig er veldig næringsrike.

TIPS!

Hvis du trenger en god skikkelig supersjokolade bar kan du også droppe å lage kuler og heller ha røren i en firkantet form. Sett formen i fryseren og når sjokoladerøren har stivnet kutter du den opp i biter med passe størrelse. Oppbevar sjokoladebarene i fryseren og ta de ut en stund (tjue minutter/halvtime) før du skal spise de. Da vil du også spare litt tid.

Vanilje

VANILLA-db568ed0924e366e6879815e6c5d7b58

Vanilje kommer fra frøene til vanilje orkideen og er kjente for sin fantastiske smak. Den mest kjente vaniljen heter Bourbon vanilje og kommer fra Madagaskar. Vanilje og kakao ble introdusert til Europa på begynnelsen av 1500 tallet av den spanske conquistadoren Hernan Cortez. Jeg elsker vanilje og bruker det i mange av mine oppskrifter, både i smoothies, sjokolade og i desserter.

Naturata Vaniljepulver

naturata.vanilla

Vaniljepulver er pulver av de små sorte vaniljefrøene og det er der all den deilige vaniljesmaken sitter. Det er en ekslusiv matvare som du trenger svært lite av for å smaksette retter. Vanilje inneholder store mengder antioksidanter, mikronæringsstoffer og aktive plantestoffer, blant annet det kjente stoffet vanillin, som har mange gode og aktive egenskaper. Vanillin virker blant annet lett smertestillende, betennelseshemmende og antibakterielt. Den eteriske oljen av vanilje har vist seg å virker både nærende, beroligende og ekstrakt av vanilje har også vist seg kunne hjelpe mot stress.

Foursigmatic Reishi

FS-Reishi-01

Jeg har valgt å tilsette Foursigmatic Reishi pulver i denne oppskriften, rett og slett for å få mest mulig sunne og helbredende plantestoffer i sjokoladekulene. Reishi er en medisinsk sopp som vokser på tre og den er blant annet kjent for sine betennelseshemmende, beroligende og adaptogene egenskaper. Reishi er ikke nødvendig rent smaksmessig i oppskriften men den tilfører masse gode plantestoffer og mikronæringsstoffer.

Jeg har tidligere skrevet om adaptogener her

Jeg har tidligere skrevet om reishi her

Rå Super Sjokoladekuler

IMG_2128

1 dl Glutenfrie havregryn hvis du ikke tåler gluten

1 1⁄4 dl Purasana kokossukker

3-4 ss Naturata lønnesirup

3 ss Biona kokossmør

1⁄2–1 dl Biona kokosolje

1 ts Naturata vaniljepulver

en god klype Purasana himalayasalt (Himasala)

4-5 ss Purasana kakaopulver

1⁄2 dl Saltå Kvarn bokhveteflak

1 dl Saltå Kvarn kokosmasse

1 dl Bløtlagt og ristet Saltå Kvarn hel bokhvete (kan sløyfes eller erstattes med ristede små kokosflak)

En pose Foursigmatic Reishi (kan sløyfes)

1 1⁄2 dl Saltå Kvarn kokosmasse til å rulle kulene i

1. Bløtlegg bokhveten i 1–2 timer, skyll godt og hell av vannet. Legg bokhveten på en stekeplate med bakepapir og sett platen i ovnen i cirka 10 minutter på 200 grader, til bokhveten er gyllen og litt crispy. La det avkjøles før du blander med resten av de tørre ingrediensene.

2. Smelt deretter kokosolje og kokossmør i en kjele. Røres til en jevn blanding sammen med de tørre ingrediensene. Deretter settes røren i kjøleskapet i cirka 30 minutter, til den har stivnet litt.

3. Så er det tid for å trille kuler. Lag små baller, rull dem i kokosmasse og oppbevar godsakene i fryseren frem til de skal serveres. Tas ut en halvtime før servering.

Kulene er perfekte å ha med på stranda og dele med fine venner!

IMG_2172