Mat, helse og livsstil

Rå Pepperkakekuler, superdigge og næringsrike snacks for deg som elsker pepperkakedeig!

Rå Pepperkakekuler, superdigge og næringsrike snacks for deg som elsker pepperkakedeig!

Nå nærmer seg julen med stormskritt og det er på tide å få laget noe som er både godt, næringsrikt og som passer til julen. Derfor deler jeg i dag oppskriften på mine rå pepperkakekuler, de er fulle av næring, antioksidanter, sunne plantestoffer fra alle de fantastiske krydderne og de smaker som pepperkakedeig!

Oppskrift Rå Pepperkakekuler

1 ½ dl Saltå Kvarn havregryn eller glutenfrie havregryn, hvis du ønsker et glutenfritt alternativ

2 ½ dl Mandelmel

1 ½ dl Purasana Kokosblomstsukker

½ dl Naturata lønnesirup

1 ½ ts Ceylon Kanel

En klype økologisk nellik pulver

1 ½ ts Økologisk kardemomme pulver

1 ½ -2 ts Purasana Ingefær pulver (kommer an på vor sterk du ønsker at kulene skal være)

1 ½ dl Kaldpresset og økologisk kokosolje

En god klype Purasana Himalasalt

2 ts Naturata Vaniljepulver

1 ss Purasana chiafrø

3 ss Purasana hempfrø

Pynt: 

1 dl Finhakkede Saltå Kvarn Cashewnøtter

Fremgangsmåte:

Smelt kokosoljen i en bolle over vannbad, tilsett lønnesirupen. Ha de tørre ingrediensene i en annen, stor bolle og rør til alle de tørre ingrediensene er godt blandet. Rør i kokosoljen og lønnesirupen og bland alt godt sammen. Du kan godt kjøre alt sammen i en foodprosessor til det blir en jevn deig, kun bittelitt, maks femten-tjue sekunder sånn at røren ikke blir for varm. 

Deretter setter du røren i kjøleskapet i en halvtime til den har stivnet litt. Deretter ruller du kuler av røren og dypper kulene i finhakkede cashewnøtter. Sett de ferdige kulene i fryseren, til de skal spises. De bør oppbevares kjølig siden de smelter i romtemperatur.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *