Mat, helse og livsstil

Oppskrift På Kokosyoghurt, Mitt Nye Oppheng!

I dag deler jeg enda en kjempeenkel, helsebringende og superdigg oppskrift!

Oppskriften har jeg fått av min fine venninne Trine Berge og jeg har lyst til å dele den med dere.

IMG_9862

Jeg er generelt opptatt av å inkludere fermentert mat i mitt daglige kosthold, gjerne hjemmelaget hvis jeg har. Jeg elsker både surkål, fermentert salsa og kimchi, men det er dessverre ikke alltid jeg får til å lage det. Dette er noe jeg skal prioritere fremover! Jeg satser på å få laget en deilig hjemmelaget kimchi oppskrift veldig snart, det har jeg gjort en gang før og den ble kjempegod! Dessverre noterte jeg ikke ingrediensene den gangen, så det blir flere runder.

Fermentert og probiotisk mat er noe av det beste du kan spise for å få god tarmhelse og for å styrke immunforsvaret.

images

Jeg har tidligere skrevet om fermentering og delt oppskrift på surkål, her

I dag har jeg veldig lyst til å dele Trines deilige kokosyoghurt oppskrift, som jeg har blitt veldig glad i.

Fremgangsmåte:

Jeg bruker 3 pakker økologisk EcoMill kokosmelk, eller kokosfløte heter den vel, den samme som jeg brukt i sjokolademoussen, oppskriften finner du her

 

Med denne kokosmelken blir det mer kefir enn yoghurt, ønsker du en tykkere variant så anbefaler jeg deg å bruke kun kremen av kokosmelken. Det er 250 ml i hver pakke og til tre pakker kokosmelk bruker jeg to kapsler med probiotika. Jeg har brukt forskjellige probiotiske preparater og alle har funket bra så her er det bare å prøve seg frem. Jeg regner med at den mest brukervennlige er bio-acidophilus bakterier.

Jeg tar et rent syltetøyglass, heller oppi kokosmelken, åpner kapslene, heller innholdet over i kokosmelken, så rører jeg godt. Deretter legger jeg lokket til glasset oppå, uten å skru det igjen sånn at det fortsatt kommer luft inn. Kokosmelken med probiotika må stå i romtemp og fermentere i cirka 10 timer. Jeg lager det som regel på kvelden så har jeg yoghurten ferdig dagen etter. Når yoghurten er ferdig har jeg oppi en klype Purasana Himalaya salt, frøene fra en hel vaniljestang eller en ts Naturata vaniljepulver og litt kanel. Deretter må yoghurten oppbevares kjølig, med lokket på, i kjøleskapet.

Kokosyoghurten har blitt noe av det jeg kaller hang-up siden jeg lager det veldig ofte og jeg kombinerer den med min enkle men superdigge favorittsmoothie som inneholder både Purasana acai, essensielle fettsyrer og blåbær! Nå kommer det enda en smoothieoppskrift, jeg vet, men god er den!

IMG_9864

Oppskrift Purple Blueberry Smoothie!

2 ss Purasana Acai pulver

1 ss RAW hempolje (kan byttes ut med annen plantebasert olje med essensielle fettsyrer)

1 dl Frosne blåbær

1/2 dl Frosne jordbær

1 Liten banan

1/2 dl Bringebær juice

1 og 1/2 dl EcoMill kokosmelk

Jeg kjører alle ingrediensene i min Nutribullet, til alt er jevnt, så heller jeg et lag med kokosyoghurt over smoothien og til slutt topper jeg det hele med Saltå Kvarns eple og kanel musli, eller Purasana hempfrø og Purasana gojibær, som på bilde.

download

Jeg lover at denne kombinasjonen smaker helt fantastisk og når jeg lager den som dessert har jeg selvfølgelig oppi litt Naturata lønnesirup eller honning også!

IMG_9863

Hvis du ønsker å lære deg å lage masse deilig, plantebasert og ikke minst helsebringende fermentert mat kan jeg varmt anbefale Trines fermenteringskurs som er i kveld! Påmelding, her

For de av mine lesere som ønsker å gå på kurset har jeg lov til å tilby «earlybird» prisen som er 995:-, vanlig pris er 1090:-, da må du ta dirkete kontakt med Trine: info@trineberge.com

Link til Trines blogg her



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *