I dag deler jeg enda en kjempeenkel, helsebringende og superdigg oppskrift!

IMG_9862

Jeg er generelt opptatt av å inkludere litt fermentert mat i mitt daglige kosthold. Jeg elsker både surkål, fermentert salsa og kimchi! Dette er noe jeg skal prioritere fremover!

Fermentert og probiotisk mat er noe av det beste du kan spise for å få god tarmhelse og for å styrke immunforsvaret.

Jeg har tidligere skrevet om fermentering og delt oppskrift på surkål, her

Fremgangsmåte:

Jeg tar et rent syltetøyglass, heller oppi kokosmelken, åpner kapslene, heller innholdet over i kokosmelken, så rører jeg godt. Deretter legger jeg lokket til glasset oppå, uten å skru det igjen sånn at det fortsatt kommer luft inn. Kokosmelken med probiotika må stå i romtemp og fermentere i cirka 10 timer. Jeg lager det som regel på kvelden så har jeg yoghurten ferdig dagen etter. Når yoghurten er ferdig har jeg oppi en klype Purasana Himalaya salt, frøene fra en hel vaniljestang eller en ts Naturata vaniljepulver og litt kanel. Deretter må yoghurten oppbevares kjølig, med lokket på, i kjøleskapet.

Kokosyoghurten har blitt noe av det jeg kaller hang-up siden jeg lager det veldig ofte og jeg kombinerer den med min enkle men superdigge favorittsmoothie som inneholder både Purasana acai, essensielle fettsyrer og blåbær! Nå kommer det enda en smoothieoppskrift, jeg vet, men god er den!

IMG_9864

Oppskrift Purple Blueberry Smoothie!

2 ss Purasana Acai pulver

1 ss RAW hempolje (kan byttes ut med annen plantebasert olje med essensielle fettsyrer)

1 dl Frosne blåbær

1/2 dl Frosne jordbær

1 Liten banan

1/2 dl Bringebær juice

1 og 1/2 dl EcoMill kokosmelk

Jeg kjører alle ingrediensene i min Nutribullet, til alt er jevnt, så heller jeg et lag med kokosyoghurt over smoothien og til slutt topper jeg det hele med Saltå Kvarns eple og kanel musli, eller Purasana hempfrø og Purasana gojibær, som på bilde.

download

Jeg lover at denne kombinasjonen smaker helt fantastisk og når jeg lager den som dessert har jeg selvfølgelig oppi litt Naturata lønnesirup eller honning også!

IMG_9863

Hvis du ønsker å lære deg å lage masse deilig, plantebasert og ikke minst helsebringende fermentert mat kan jeg varmt anbefale Trines fermenteringskurs som er i kveld! Påmelding, her

For de av mine lesere som ønsker å gå på kurset har jeg lov til å tilby «earlybird» prisen som er 995:-, vanlig pris er 1090:-, da må du ta dirkete kontakt med Trine: info@trineberge.com

Link til Trines blogg her