Mat, helse og livsstil

Oppskrift På Deilig Og Frisk Sommerdessert

Rabarbra og jordbær er en superfin og deilig kombo, i tillegg er de hovedkomponentene i dagens friske dessertoppskrift!

IMG_2387

Nå som sommerferien er godt i gang tenkte jeg dele verdens enkelte og deiligste sommerdessert, nemlig rabarbra og jordbærkrem, som jeg serverte med vaniljeis.

Rabarbra

rhubarb_LRG

Rabarbra er en meget godt likt sommergrønnsak/frukt, kjent for sine friske og litt syrlige smak. Den inneholder en god del mikronæringsstoffer, blant annet vitamin K, vitamin C og jern. Rabarbra inneholder også en rekke helsebringende antioksidanter som blant annet zeaxanthin og lutein, disse antioksidanter virker både styrkende på øyer og syn, de virker immunstyrkende og de er fine for å få bedre hudkvalitet. Rabarbra kan brukes til både juicing, pai, suppe og krem som i denne oppskriften jeg deler i dag.

Saltå Kvarn Fiken

07317731502202

Saltå Kvarns økologiske fiken har en superfin kvalitet, de smaker utrolig godt og er dyrkede med omhu. I denne oppskriften har jeg brukt fikenen som fortykningsmiddel og til søtning, jeg har tidligere skrevet om Saltå Kvarn fiken her

Purasana Kokossukker

Purasana-Kokosblomstsukker-400-g_medium

 

Jeg har brukt kokossukker som søtning i rabarbrakremen, det gir en mildere, mer karamellaktig søtsmak og det beste av alt, kokossukker har en relativt lav GI!

Oppskrift Rabarbra Og Jordbærkrem

IMG_2385

450-500g Rabarbra kuttet i små biter

300g Økologiske jordbær

3 dl vann

2,5 dl Purasana kokossukker

1 ts Naturata vaniljepulver

En klype Purasana Himalayasalt

12 Finhakkede Saltå Kvarn tørkede fiken

Jeg fjerner alltid litt av det tynne «skallet» på rabarbraen og bladene fra jordbærene først. Så kutter jeg rabarbraen i små biter og jordbærene i skiver, spar gjerne noen jordbærskiver til pynt. Deretter finhakker jeg fiken og koker jeg opp vannet med resten av ingrediensene og rører godt. La det småkoke til alt er mørt og smak til med mer kokossukker eller vanilje. La denne røren småkoke til den begynner å tykne, da er den klar!

IMG_2388

Rabarbra og jordbærkremen serveres varm med vaniljeis eller hjemmelaget kokosyoghurt og litt kokosflak som topping!

Vaniljeis Uten Melk:

Alternativer til vanlig vaniljeis er for eksempel CoYo vanilje eller Oatly vaniljeis!



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *