Om Sarasara-chacko

Sara er kjent som forfatter, foredragsholder og sin store kompetanse innen helse, kosthold og urtemedisin. Hun har vært aktiv innen dette felt siden nittitallet og jobbet fast med helse og kosthold i over 15 år.

Sammen med Trine Berge, har Sara skrevet bøkene Supermat (2010), Beautyfood (2011) og Supersmoothies (2012). I mange år reiste hun rundt hele landet og holdt kurs og foredrag om helse og kosthold.

I dag jobber Sara primært som kostholdsveileder og hun har en bred kundekrets, som inkluderer både idrettsutøvere, forretningsledere, folk med kroniske lidelser og sykdommer og barnefamilier.

 

Saras filosofi

Sara har et pasjonert forhold til naturen og hun elsker å studere hvordan den fungerer, både når det gjelder planter og dyr. Dette er en av grunnene til at hun ble inspirert til å lære seg mer om urtemedisin, mat og spesielt hvordan noen planter påvirker kroppen. En annen grunn er at hun opplevde en merkbar positiv endring på kroppen når hun selv gjorde store endringer i sitt eget kosthold, på slutten av nittitallet.

Sara er mest kjent for å være en forkjemper for en kategori næringstette matvarer, så kalt supermat. Hun har hatt et forhold til supermat i hele sitt liv, dette fordi hun vokste opp i flere forskjellige land, både i Skandinavia, Afrika og  Asia. Dette gjorde at hun, allerede som barn fikk muligheten til å oppleve mange forskjellige matkulturer, over hele verden. For Sara var det naturlig å ha det vi i dag kaller supermat voksende i hagen.

Sara ser også på det som svært viktig å støtte økologiske matvarer, bærekraftig landbruk og bønder som dyrker gode, giftfrie råvarer.