Mat, helse og livsstil

Nydelig og fresh salat med et overflod av mikronæringsstoffer!

Nydelig og fresh salat med et overflod av mikronæringsstoffer!

Noen ganger flyter inspirasjonen på og jeg får lyst til å lage den aller beste maten! Denne helgen har vært sånn for meg.

Denne helgen har jeg vært på en online meditasjonsretreat som heter Ikya Mesh Gathering. Det innebærer meditasjon og mest mulig stillhet hele helgen. Når du er på slike retreater er det viktig å ha noe som nærer deg men at du likevel får en følelse av letthet. Maten bør være lettfordøyelig, plantebasert og ha et bredt spekter av mikronæringsstoffer. Så må den jo maske godt også!

På fredagen lagde jeg en fantastisk salat med masse av det jeg elsker. Denne helgen handler tross alt om stillhet, meditasjon og egenpleie, derfor hyllet jeg meg selv med fantastisk næring. Jeg brukte villris som base siden villris er både smakfullt, rikt på mikronæringsstoffer, fiber og proteiner.

Oppskrift Amazing, Fresh, SuperSalad!

2 stk stangselleri hakket i små biter

2 stk fint revede gulrøtter

En håndfull ruccola

2 dl villris

4 stk små innlagte artisjokkhjerter

3 ss hakket pistasj

1 dl spirer

Chiliflak

Tørket gressløk

En klype Purasana Himalayasalt

1/2 dl Purasana gojibær

2 ss Purasana hampfrø

Francisco Gomez biodynamisk extra virgin olivenolje

Grønnkålchips fra Funky Fresh Foods

Dressing av Gresskarkjernesmør:

4-5 ss Horizon gresskarkjernesmør

1/2 dl vann

1-2 ss Lima tamari

Et stort fedd hvitløk eller to små

2 ss Francisco Gomez biodynamisk extra virgin olivenolje 

1 ts Purasana kokosblomst sukker

En klype chilli

Saften fra to limebåter

Kjør ingrediensene til dressingen med stavmikser, til en jevn saus. Hell over de ferdigkokte nudlene og bland godt til de er dynkede i dressingen!

Marinert wakame:

1 dl wakame bløtlagt

2 ss Lima tamari

1/2 sorte sesamfrø eller furikake

1/2 ts Purasana kokosblomstsukker

1 ss Francisco Gomez biodynamisk extra virgin olivenolje

Jeg anrettet alle ingrediensene bortsett fra spirene, pistasjnøttene, chiliflakene, grønnkålchipsen og dressingen, forholdsvis pent på en tallerken. Deretter helte jeg over en god del av dressingen og toppet det hele med gojibær, hempfrø, spirer, chiliflak, pistasj og grønnkålchips!

Spises umiddelbart og nytes med alle sanser!



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *