Mat, helse og livsstil

Naturlig Glød, Det aller Beste For Å Nære Huden På Utsiden

Naturlig Glød, Det aller Beste For Å Nære Huden På Utsiden

Det er ikke bare innvortes næring som er viktig når du vil ha en hud som gløder. Det er minst like viktig at det du smører på utsiden er av god kvalitet, for at du skal få en sunn og frisk hud. I dette innlegget skriver jeg litt om hudpleie og min erfaring innen dette felt.

naturlig hudpleie

Ren næring både innvortes og utvortes

Som dere alle vet er jeg opptatt av at det jeg spiser ikke skaper altfor store kjemiske ubalanser, at det ikke belaster kroppen min for mye og at det inneholder mye næringsstoffer av god kvalitet. Det samme mener jeg gjelder for hudpleie også. Tross alt, det vi smører på huden trekkes inn gjennom porene og nærer eller belaster hele kroppen. Dette er viktig å huske på. Huden er som jeg nevnte i forrige innlegg også et organ, kroppens største faktisk og det er like viktig å sørge for at den får like god behandling som resten av kroppen.

blomst

Hudpleie som både nærer og gir det lille ekstra

Innen hudpleieindustrien er det like mye juks og rare ingredienser som i matvarebransjen, dessverre, så her gjelder det å være ekstra selektiv. Det finnes også mange bra og rene produkter på markedet og de sammenligner jeg med økologske matvarer, de er sunne og gode for kroppen. For meg som ser etter det lille ekstra er det viktig at det jeg spiser gir meg litt mer næring enn det bare sunne matvarer gir, derfor spiser jeg supermat og urter, i tillegg til sunn mat. Supermat og urter sørger for å rette opp i de næringsmanglene og ubalansene jeg eventuelt har. De gir meg det lille ekstra og dette blir bare viktigere og viktigere jo eldre jeg blir.

Når det gjelder hudpleie er denne prinsippen like viktig for meg. Jeg bruker selvfølgelig en del hudpleie som er sunt for kroppen men mesteparten av det jeg bruker gir meg masse ekstra næring og aktive planteingredienser i tillegg. For meg er det viktig at jeg ser resultater på huden når jeg bruker et produkt, hvis ikke kan jeg like så godt bare smøre meg med litt kokosolje.

FullSizeRender(13)

En annen ting som er viktig å huske på er at du burde kunne spise hudpleieproduktene dine og vite at de gir deg masse sunn næring.

FullSizeRender(12)

ISUN Alive And Ageless Skincare

En av de få hudpleieseriene som gir meg både sunne og rene råvarer i tillegg til det lille ekstra er ISUN.

Jeg har brukt ISUN i mange år og det er virkelig en fantastisk serie som har en kvalitet jeg sjelden eller aldri møter. Ikke bare er det kun viltvoksende eller økologiske ingredienser, det er en serie som inneholder masse virksomme urter og plantestoffer og det gir resultater. I tillegg er grunnleggeren av ISUN opptatt av at produktene produseres etter bærekraftige og etiske prinsipper.

Hudpleiens Supermat Og Raw Food

Noe av det aller beste med ISUN er at alle ingrediensene er fortsatt i sin naturlige form, ingenting er varmebehandlet over 40 grader, akkurat som i raw food. Det innebær at alle de aktive ingrediensene i plantene er bevarte og svært virksomme.

Hudpleiens tre viktige regler:

– Først og fremst er det viktig at du sørger for at du får renset huden din ordentlig på en skonsom måte, som også   forbereder huden sånn at den får tatt opp fukt, olje og næring etterpå.

– Så er det viktig at du tilfører fukt, olje og næring av god kvalitet.

– Til slutt kan det være lurt å ta noen ekstra grep innimellom, som for eksempel en fukt-og næringsgivende maske.

Siden jeg er en av de som har veldig tørr hud er jeg opptatt av å få tilført både fukt og næringsrike oljer til min hud. For at de skal bli tatt opp ordentlig peeler jeg huden min regelmessig. Jeg kan anbefale Isuns Rhassoul leire. Den både fjerner smuss og døde hudceller i tillegg til at den tilfører masse næring og mineraler til huden din. Du kan også la den ligge 10 minutter ekstra på huden, den vil trekke ut urenheter uten å virke uttørrende.

FullSizeRender(6)Etterpå tilfører jeg som regel masse fukt og en olje. Jeg er veldig glad i Ruby Oil for tørr hud, det tar faktisk 30 dager å lage denne oljen siden alle ingrediensene er kaldpressede (!)

Huden min er så tørr at jeg er avhengig av å tilført den masse fukt i tillegg. Bare olje hjelper ikke på min hud, selv om jeg spiser masse fettsyrer hver dag! Det som gir min hud masse sunn og naturlig glød er facemist.

vannfoss

Jeg bruker enten Ormus Myst fra ISUN eller norskproduserte Maya Water som jeg også er glad i. På denne måten sørger jeg for at huden min får all den fukten den trenger. For meg er ren fukt noe av det aller viktigste for huden min.

Link til info om Ormus: http://isunskincare.no/the-collection/ormus/chlorella-algae-mask-4.html

FullSizeRender(11)

Når det er er kald og tørr luft eller hvis du har vært mye ute i solen anbefaler jeg en mild, deilig og pleiende fuktgivende maske. Dette produktet er min store favoritt og den heter Soothing Relief, jeg er så glad i den at jeg ofte bruker den som dagkrem, over Ormus. Den er så mild og pleiende at den også kan brukes av de som har svært sensitiv hud. ISUN anbefaler denne også som nattkrem, siden den virker reparerende på tørr og sensitiv hud.

Her kan du lese mer om Soothing Relief: http://isunskincare.no/soothing-relief-mask.html

FullSizeRender(7)For de som har problemer med uren hud finnes også et spesielt program som sørger for å ikke stimulere talgproduksjonen samtidig som det er bakteriedrepende og oljeregulerende. Vil du vite mer om disse produkter og ISUN kan du gå inn her å lese: http://isunskincare.no/

Dette innlegget har jeg skrevet fordi jeg mener at ISUN er noe av de aller beste hudpleieproduktene som finnes på markedet. Produktene selges kun noen få steder blant annet på Still Point Klinikken på Majorstuen: http://www.stillpointklinikken.no/og på Supernature By Life butikken i Øvre Slottsgt 4.

Jeg håper produktene etterhvert blir mer tilgjengelig for folk, her er full oversikt over utsalgssteder, for de som ikke bor i Oslo: http://isunskincare.no/vare-forhandlere

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *