Mat, helse og livsstil

Melkefri, Glutenfri Og Plantebasert Cheesecake Med Blåbær!

Melkefri, Glutenfri Og Plantebasert Cheesecake Med Blåbær!

En deilig cheesecake med blåbær? Denne oppskriften er både glutenfri, melkefri og er helt plantebasert. Den tar litt tid å lage, siden den trenger tid til å stivne, men er helt klart verdt bryet. Ønsker alle en fortsatt fin søndag!

Oppskrift Cheesecake Med Blåbær

4-5 porsjoner

Bunn:

2 dl mandelmel

1,5 dl Glutenfrie havregryn

0,75 dl Kaldpresset kokosolje

1,25 dl Purasana kokosblomstsukker

En klype Purasana Himalayasalt

En ts Vaniljepulver

1 ss Purasana chiafrø (knuste)

Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin til alt er en jevn blanding. Klapp ut bunnen i en springform. Gjerne en medium/liten størrelse.

Fyll:

225g Kokosyoghurt

5 ss Oatly smøreost (for glutenfritt alternativ bruk go vegan eller violife)

Sitronskall fra en hel sitron

4 ss sitronsaft

1 dl Purasana kokosblomstsukker

0,5 dl Tykk kokosmelk

4 ss Purasana chiafrø (knuste)

1 ss Purasana chiaprotein (du kan også bruke 5 ss knuste chiafrø istedenfor)

Dæsj lønnesirup

En ts vaniljepulver

1 ss Kaldpresset kokosolje

En god klype Purasana Himalayasalt

Visp sammen ingrediensene med en håndvisp i minimum tre minutter til alt er en jevn og fin røre. Hell over bunnen i springformen og sett i fryseren.

Blåbærsaus:

2,5 dl frosne blåbær

0,25-0,5 dl Purasana kokosblomstsukker

3-4 ss Purasana chiafrø (knuste)

2 ss Sitronsaft

Smelt blåbærene og rør sammen alle ingrediensene med blåbærene. Rør godt i minimum tre minutter til det begynner å stivne.

Når kaken er fryst og har stivnet kan den tines opp og spises når det passer, hell over blåbærene ved servering.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *