Mat, helse og livsstil

Klamath Lake Alge Et Supert Alternativ Til Spirulina Og Chlorella

Klamath Lake Alge Et Supert Alternativ Til Spirulina Og Chlorella

Afa alge, eller Klamath algen fra Klamath lake i Nord California er en skikkelig næringsbombe og fin å bruke for de som ønsker et alternativ til andre næringsrike mikroalger, som for eksempel spirulina og Chlorella.

Afa er en unik alge som har omtrent samme næringsinnhold som spirulina og chlorella men den inneholder en del andre viktige plantestoffer i tillegg. Den er veldig lett for kroppen å ta opp, noe som gjør alle de viktige næringsstoffene lettere tilgjengelig. Den er også veldig rik på både karotener, klorofyll og phycocyanin som er den sjeldne blåfargen som også spirulina inneholder. Derfor kalles den også blågrønn alge.

I tillegg til alle de mikronæringsstoffene den er rik på inneholder også Klamath alge, eller Afa, flere ulike typer serotoninstimulerende og lykkehormonstimulerende plantestoffer. Det gjør at den vil ha en oppløftende og fokuserende effekt på humør og sinn.

Siden Afa er så lettopptakelig trengs det mindre doser av den enn for eksempel spirulina, ofte holder kun 1/2-1 ts /dag. Ønsker du en råvare som er full av mikronæringsstoffer anbefales Afa algen, spesielt på høsten og vinteren når vi har en tendens til å ha det litt tøffere enn på sommeren. Men den kan fint brukes året rundt.

Oppskrift Frisk Blågrønn Sommersmoothie

1-1,5 frossen banan

1/2-1 ts Purasana Klamath algae

1 ts Plantebaserte essensielle fettsyrer

1 dl Dr Martins kokosvann eller kokosdrikk

En liten klype Purasana Himalayasalt

Mos alle ingrediensene i en kraftig blender eller med en stavmikser til en jevn blanding. Serveres og nytes umiddelbart!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *