Mat, helse og livsstil

Frisk Og Fristende Nudelsalat Med Dressing Laget Av Gresskarkjernesmør!

Frisk Og Fristende Nudelsalat Med Dressing Laget Av Gresskarkjernesmør!

I dette nydelige været blir jeg inspirert til å lage friske oppskrifter med masse smak! Derfor tenkte jeg dele en skikkelig deilig oppskrift på eksotisk nudelsalat med en dressing laget av gresskarkjernesmør.

Gresskarkjerner

Gresskarkjerner er både gode og næringsrike, de er rike på blant annet mineraler, sunt fett, i tillegg til en god del proteiner. De er også rike på aminosyren tryptofan som er fin for nervesystemet og for å dempe stress i kroppen og de er også rike på zink som mange av dere vet nå er viktig for å kunne ha et godt fungerende immunsystem.

Jeg brukte et gresskarkjernesmør fra Monki/Horizon som smaker helt fantastisk, men du kan også lage ditt eget ved å kjøre gresskarkjerner i en raw food blender til du får et smør.

Kokosblomstsukker

En annen ting som jeg ofte bruker i matlagingen er kokosblomstsukker, det gir en fin sødme og skaper et mer harmonisk smaksbilde.

Kokosblomstsukker er fint fordi det ikke er raffinert, det inneholder faktisk en god del mikronæringsstoffer, i tillegg til at det har en lav GI. Det fungerer også som en smaksforsterker i matlaging, noe som vil heve smaken på maten. Jeg liker også at det er mindre søtt og at det har en karamellaktig smak.

Oppskrift Nudelsalat Med Gresskarkjernesmør Dressing

To porsjoner ferdigkokte risnudler, glassnudler eller shiratake nudler.

Avokado i skiver

Tynne agurkskiver

Noen salatblader

To håndfulle stekte aspargesbønner

En halv rød løk i strimler eller to stk vårløk i strimler

Topping:

Francisco Gomez Olivenolje

Lime

Urtesalt

Koriander

Furikake el ristede sesamfrø

Dressing:

4-5 ss Horizon gresskarkjernesmør

1/2 dl vann

1-2 ss Lima tamari

1 strøken ts hvit miso

Et fedd hvitløk

2 ss Francisco Gomez biodynamisk extra virgin olivenolje 

1 ts Purasana kokosblomst sukker

En klype chilli

Saften fra to limebåter

Kjør ingrediensene til dressingen med stavmikser, til en jevn saus. Hell over de ferdigkokte nudlene og bland godt til de er dynkede i dressingen!

Legg opp grønnsakene på en tallerken og hell over nudlene som er dekte med dressingen.

Topp det hele med toppingen.

Nytes umiddelbart!



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *