Deilige Og Friske Nudler Med Dressing Av Gresskarkjerner!

Deler her en skikkelig deilig oppskrift med deilige kremete nudler med en dressing laget av gresskarkjernesmør.

Gresskarkjerner

Gresskarkjerner er både gode og næringstette, de er rike på mineraler, blant annet immunstyrkende zink, sunt fett og en proteiner. De er også rike på aminosyren tryptofan, som virker roende på nervesystemet og demper virkningen av stress i kroppen.

Jeg brukte et gresskarkjernesmør fra Monki/Horizon som smaker helt fantastisk, men du kan også lage ditt eget ved å kjøre gresskarkjerner i en raw food blender til du får et smør.

Purasana Kokosblomstsukker

En annen ting som jeg ofte bruker i matlagingen er kokosblomstsukker, det gir en fin sødme og skaper et mer harmonisk smaksbilde. Kokosblomstsukker er fint fordi det ikke er raffinert, det inneholder faktisk en god del mikronæringsstoffer, i tillegg til at det har en lav GI. Det fungerer også som en smaksforsterker i matlaging, noe som vil heve smaken på maten. Jeg liker også at det er mindre søtt og at det har en karamellaktig smak.

Oppskrift Nudelsalat Med Gresskarkjernesmør Dressing

To porsjoner ferdigkokte risnudler, glassnudler eller shiratake nudler.

Avokado i skiver

Tynne agurkskiver

Noen salatblader

To håndfulle stekte aspargesbønner

En halv rød løk i strimler eller to stk vårløk i strimler

Topping:

Francisco Gomez Olivenolje

Lime

Urtesalt

Koriander

Furikake el ristede sesamfrø

Dressing:

4-5 ss Horizon gresskarkjernesmør

1/2 dl vann

1-2 ss Lima tamari

1 strøken ts hvit miso

Et fedd hvitløk

2 ss Francisco Gomez biodynamisk extra virgin olivenolje 

1 ts Purasana kokosblomst sukker

En klype chilli

Saften fra to limebåter

Kjør ingrediensene til dressingen med stavmikser, til en jevn saus. Hell over de ferdigkokte nudlene og bland godt til de er dynkede i dressingen!

Legg opp grønnsakene på en tallerken og hell over nudlene som er dekte med dressingen.

Topp det hele med toppingen.

Nytes umiddelbart!