Oppskrift På Deilig Og Frisk Raw Food Sommermat!

Nå som det er sommerferie for flere av oss syns jeg at det er på sin plass å dele en skikkelig sommeroppskrift! I dagens innlegg deler jeg en frisk og god rett som likevel er mettende siden den inneholder cashewnøtter. Blandingen av gulrot, fennikel og saus kan fint stå i kjøleskapet til dagen etter og den er like god! 

midsommar

Det har akkurat vært St Hans og i Sverige heter det midsommar. Det som serveres i Sverige er ofte kokte nypoteter med dill og gressløk og innlagt sild. Jeg fikk lyst på noe med dill og gressløk, siden det er en kombinasjon jeg er veldig glad i, derfor lagde jeg denne oppskriften som tilfredstilte min «craving»!

Dill

v02_6E4B5E20A7E10664BB85F75C0351D56F_235X380_

Dill er en smakfull urt med mange helsebringende egenskaper! Den inneholder også store mengder mikronæringsstoffer blant annet A og C-vitaminer, noen B-vitaminer og dill er også rik på mineralene jern, kalsium og mangan. Dill er antibakteriell og inneholder flere aktive plantestoffer, blant annet flavonider, antioksidanter og monoterpener. Disse plantestoffer har mange gode egenskaper, blant annet stimulerer de fordøyelsen og produksjonen av magesafter, de er betennelseshemmende og blodsukkerregulerende. Dill har også vist seg å roe ned hikke, dempe dannelsen av gass i magen og det er fin mot dårlig ånde! Jeg har som sagt hatt dilla på dill en stund og tilsetter den ofte i mine salater, sammen med litt kapers og økologiske nypoteter!

EcoMil Kokosfløte

ecomil_cuisine_coco

Jeg bruker kokosfløte fra EcoMil i oppskriften, den er av god kvalitet, er økologisk og jeg syns den er kjempegod. Den er perfekt til matlaging og jeg bruker den i mange av mine oppskrifter.

Kokosfløten kommer i en pappboks, er ikke glad i hermetikk. Metallet fra hermetikkbokser kan fort reagere og lekke ut i innholdet i boksen og tungmetaller er ikke akkurat vitaminer, det vet vi alle sammen! Dette gjelder spesielt hermetiske tomater som har et høyt innhold av syre, derfor anbefaler jeg alltid produkter pakket i papp eller på glass.

Oppskrift Raw Food Rett Gulrot Og Fennikel Røre Med Dill Og Gressløk

 2 porsjoner

IMG_1510

Dill Og Gressløk Saus:

200 gram Saltå Kvarn rå cashew nøtter bløtlagde i mellom 4-5 timer

3 ss Tørket gressløk

1-2 Fedd finhakket hvitløk

½ dl Frisk dill finhakket

1 ss Lima Tamari

1 ts Purasana Kokossukker

3 ss Middle Earth Organics Olivenolje

½-1 dl Vann

En klype Naturata urtesalt

1-2 ss EcoMil kokosfløte (den lille pakken, matlagingstype)

1 ss Frisk sitronsaft

Fremgangsmåte:

Bløtlegg nøttene, hell av vannet når de er ferdig bløtlagde og bland med resten av ingrediensene til sausen. Mos alle ingrediensene med en stavmikser til en jevn, litt tykk saus, ha oppi litt mer vann hvis du syns sausen er for tykk.

Bland sammen 2 revne gulrøtter og en halv reven fennikel med sausen, hvis du ønsker kan du tilsette 2 ss kapers, dette gir enda mer friskhet.

Squash tagliatelli:

Bruk en hel skrelt squash, den høvles tynt med en ostehøvel, deretter legger du skivene på et fat med vann som akkurat dekker bunnen på fatet. Strø litt salt, cirka ½ ts over skivene og la de ligge i en til to timer. Hell av vannet og litt av saltet hvis du syns skivene smaker for mye salt.

Server gulrot og fennikel røren med squash tagliattelli, salat eller ruccola, avokado og søt rød paparika.

Topp det hele med olivenolje, frisk dill og hempfrø, smak til med litt salt og pepper helt til slutt.