Denne Himmelske Råsjokoladen Er Lørdagsnytelse På Sitt Beste

I dag deler jeg en oppskrift med min favorittkombinasjon, nemlig sjokolade og hasselnøtter! Dette er en næringsrik og plantebasert sjokoladeoppskrift uten raffinert sukker. I tillegg smaker den helt nydelig!

IMG_3621

Trenger du litt ny inspirasjon eller sunnere alternativer til lørdagsgodt? Da har du kommet til rett plass, denne sjokladeoppskriften er superdigg og næringsrik i tillegg!

Monki Hasselnøttsmør

monki_0009_2340-_monki-hazelnut_butter-_330_g

Hasselnøtter er rike på både fiber, sunt plantefett og antioksidanter, i tillegg inneholder de en god del E-vitaminer, vitamin B6, folat, mangan og fosfor. Monki hasselnøttsmør er skikkelig godteri og smaker helt fantastisk, det er også økologisk uten noe tilsetning. Jeg har tilsatt hasselnøttsmør i sjokoladen for å få en rundere og mindre bitter smak på sjokoladen i tillegg til at den får nougatsmaken jeg er ute etter og er så glad i.

Oppskrift Krispig Råsjokolade Med Hasselnøtter 

IMG_3617

1,25 dl Finhakket kakaomasse eller finhakket mørk Green And Blacks Sjokolade

1 dl Biona kokosolje

1, 25 dl Monki hasselnøttsmør

1/2 dl Monki mandelsmør

2,5 dl Purasana kokossukker

1/2 dl Naturata lønnesirup

1 ts Naturata vaniljepulver

En klype Purasana Himalayasalt

1-1,5 dl EcoMil kokoskrem

1 dl Saltå Kvarn hasselnøtter ristede og finhakkede

Smelt kokosoljen sammen med kakaomassen eller sjokoladen over et vannbad. Ha halvparten av blandingen i en bolle og rør godt ut sammen med hasselnøttsmør og mandelsmør. Ha i kokossukkeret og vaniljepulveret, rør godt til alt er en jevn røre. Tilsett resten av sjokolade og kokosoljeblandingen, kokosmelken, lønnesirupen og salt og rør godt til alt er godt blandet. Tilsett de hakkede hasselnøttene i røren helt til slutt. Hell over røren i former og sett i fryseren til de har stivnet. Sjokoladen oppbevares i fryser siden den smelter i romtemperatur.