Glutenfri, Plantebasert Oppskrift På Nudler Med Tahini Dressing!

Ønsker du en enkel, smakfull, glutenfri og plantebasert oppskrift til dagens middag? Da anbefales oppskriften jeg deler i innlegget!

Horizon Monki Tahin

Horizon tahin er en av mine favoritter, gir masse smak til dressingen til nudlene! Tahin er laget av sesamfrø og er veldig næringsrikt. Sesamfrø er rike på både sunt fett, protein og mikronæringsstoffer, i tillegg gir tahin en god metthetsfølelse. Dressingen jeg deler her i dag bruker jeg også når jeg lager friske vårruller, eller summer rolls som de også heter.

Tips:

Deilig Mangold

Nå er det masse deilige norske råvarer i sesong! Hvis du er opptatt av lokalproduserte, økologiske og gode råvarer kan jeg anbefale reko ringen. Jeg kjøpte masse deilige grønnsaker rett fra bonden! Bare å finne en reko ring der du bor, melde seg på ved en av FaceBook sidene og møte opp for henting. Jeg fikk bland annet tak i hvitløk (helt fantastisk) og mangold som jeg ikke finner så ofte i butikken!

Oppskrift Nydelige Nudler Med Tahin Og Tamaridressing

To porsjoner ferdigkokte glassnudler, mungbønnenudler eller shiratake nudler.

En halv ferdigkokt brokkoli (kun kokt i to minutter)

En håndfull hakkede sukkererter

Tynne skiver av agurk

En halv hjertesalat i tykke strimler

Dressing:

4 ss Horizon Tahin

1/2 dl vann

3-4 ss Lima tamari

To fedd hvitløk

2-3 ss Francisco Gomez biodynamisk extra virgin olivenolje 

1 ss Purasana kokosblomst sukker

En klype chilli

Saften fra to limebåter

Topping:

Sesamolje

Lime

Urtesalt

Koriander

Furikake el ristede sesamfrø

Kjør ingrediensene til dressingen med stavmikser, til det blir en jevn saus. Hell dressingen over de ferdigkokte nudlene og bland godt til de er helt dynkede i dressingen!

Legg opp grønnsakene på en tallerken og hell over nudlene som er dekte med dressingen.

Topp det hele med toppingen.

Nytes umiddelbart!