Mat, helse og livsstil

Deilig Sommermat, Oppskrift På Heit Bønnesalat Med Smak Av TexMex

Enkelt, lett og næringsrikt det er dagens salatoppskrift med sorte bønner i et nøtteskal!

download-2

I mitt forrige innlegg nevnte jeg at jeg elsker sorte bønner og det gjør jeg virkelig! Jeg mente også at nå som det er sommer er det deilig å spise lett og smaksrik mat, som likevel inneholder mye næringsstoffer. Derfor deler jeg enda en enkel, lett, digg og næringsrik oppskrift!

Saltå Kvarn Sorte bønner

download-1

I denne oppskriften brukte jeg økologiske sorte bønner fra Saltå Kvarn. Jeg har tidligere delt en oppskrift og skrevet et innlegg om sorte bønner her

Way Better Snacks

download-3

Jeg bruker ofte noe crunchy til mine retter, spesielt når jeg serverer gryter, salater eller supper. Valget faller veldig ofte på tortillachipsene fra Way Better Snacks. Snacksene er laget av en blanding av spirede korntyper, quinoa, linfrø og chia, i tillegg til ikke-genmodifisert mais, min favoritt inneholder også søtpotet. Uansett er disse chipsene perfekte å servere til det meste, men jeg mener de egner seg spesielt til noe med mye smak!

Oppskrift Bønnesalat Med Tortillachips Fra Way Better Snacks

IMG_8683

Bønnegryte:

3 dl Saltå Kvarn Sorte Bønner, bløtlagt over natten

Vann

1 Kallo saltfattig grønnsaksbuljongterning

1 Finhakket løk

4 Fedd finhakket hvitløk

1 Pappboks med økologiske, knuste tomater, jeg brukte Go Greens økologiske «krossade tomater»

1/2 dl Biona kokosolje

Krydder:

Chillipulver

Chilliflak

Spisskummin

Gurkemeie

Pepper

Paprika pulver

Himalayasalt

Purasana Kokossukker

Først dekker jeg bønnene godt med vann og lar de koke opp. Etter ca 15 minutter, heller jeg av vannet, heller på godt med nytt vann og lar de koke opp på nytt med buljongen. Etter at bønnene har kokt uten lokk i en time fyller jeg på med litt mer vann og tilsetter krydder og løk. Jeg lar bønnene koke til de er møre og vannet har trukket godt inn. Deretter tilsetter jeg tomatene, oljen, litt mer krydder og den finhakkede hvitløken. Bønnene er klare til å serveres når væsken fra tomatene har redusert litt. Det tar som regel mellom to og to og en halv time, alt i alt.

Jeg lager ofte større mengder og putter i fryseren eller jeg serverer gryten som tilbehør til ulike retter, som for eksempel i dagens salatoppskrift.

Siden jeg liker maten min veldig godt krydret har jeg ikke skrevet eksakte mengder når det gjelder krydder, jeg anbefaler at du smaker det til selv, underveis. Da blir det som regel best!

Salat:

Naturata Urtesalt

Olivenolje

Cherrytomater

Avokado

Hjertesalat

Rød paprika

Kløverspirer

Tilbehør:

Way Better Snacks Med Søt Potet

Denne retten er også perfekt å ha til piknik, bare å putte alle grønnsakene, pluss urtesalt og olivenolje i en bolle, ta med en pose tortillachips og en boks med bønnegryten. Enkelt og greit!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *