Mat, helse og livsstil

Deilig, Plantebasert Og Næringsrik Sommermiddag Med Brennesle

Nå som det er sommer og strålende vær tenkte jeg dele oppskriftene på en deilig plantebasert middag som jeg lagde til familien min i pinsen! 

IMG_1670-1

Når jeg besøkte familien min i pinsen lagde jeg en skikkelig deilig middag som også inneholdt en av våre mest helsebringende urter, nemlig brennesle. I dette innlegget tenkte jeg dele oppskriftene på de rettene jeg lagde! I tillegg skriver jeg litt om de fantastiske egenskapene brennesle har.

Brennesle 

download-2

Brennesle er en helt fantastisk og universal urt, som hjelper på mange av kroppens funksjoner. Denne superurten er velkjent for sine helsebringende egenskaper! Den er blant annet betennelseshemmende, bakteriedrepende, virushemmende, vanndrivende, fordøyelsesfremmende og alkaliserende. Urten virker også styrkende på både lever, urinveier, nyre og fordøyelse, i tillegg til at den er rik på både mineraler og bitterstoffer, noe av det de fleste av oss trenger mer av i hverdagen! For en smørrebrødliste av gode egenskaper! Det er bare å gå i gang å inkludere denne superurten i hverdagen med en gang. Akkurat nå er den tross alt også veldig tilgjengelig. Hvis du ikke har lyst til å plukke brennesle selv, kan du alltid kjøpe den i tørket form og lage te. Dette er en enkel men effektiv måte å få i seg mye bra plantestoffer og viktige mikronæringsstoffer på. Hvis du for eksempel sliter med urinveisinfeksjoner vil det hjelpe hvis du drikker te av både brennesle og løvetann, i tillegg til at du spiser tranebær, C-vitamin og tarmbakterier.

Middle Earth Organics

images

I oppskriftene brukte jeg en del råvarer fra Middle Earth Organics, som er en matserie med biodynamisk råvarer. Det å støtte biodynamisk dyrkede matvarer ser jeg på som noe veldig viktig og det er et tema som ligger nært hjertet mitt. Det er en av de mest bærekraftige måtene å dyrke på som jeg har vært borte i. Jeg og mange andre mener også at råvarene som blir dyrket slikt også smaker bedre! Jeg har tidligere skrevet litt om biodynamisk dyrking i dette innlegget her

Oppskrift På Deilig Og Plantebasert Sommermiddag

IMG_1622

Til cirka 2-3 personer

Middelhavsinspirert Salat

Et salathode for eksempel Lollosalat eller Romanosalat, hakket i biter

8-10 Cherrytomater

To hele avokado i skiver

En dl marinerte oliven

1 fedd finhakket hvitløk eller 1/2 dl marinerte hvitløksfedd

1/2 dl Middle Earth Organics Olivenolje

1/2 Rød løk i strimler

Quinoa Med Brennesle

3 dl ferdigkokt Saltå Kvarn quinoa (jeg brukte både rød og hvit quinoa fra Saltå Kvarn)

Fire håndfulle never fine eller små brennesleblader som har ligget ett minutt i kokende vann.

2 ss Tamari

1 ts Purasana kokossukker

Et fedd finhakket hvitløk

2 ss Biona kokosolje

En klype Naturata urtesalt

Kok ferdig quinoa etter anvisning på pakken. Surr brennesle, hvitløk i kokosoljen i to minutter på middels varme, tilsett den ferdigkokte quionaen, tamari, kokossukker og urtesalt. La det ligge å surre sammen i cirka fem minutter på middels/ lav varme.

Røde Linser I Tomatsaus

Denne retten går raskt å lage hvis du har ferdigkokte linser, i tillegg er den superenkel og nærende.

2 Sjalottløk finhakket
3-4 ss Biona Kokosolje
4 dl ferdigkokte Saltå Kvarn røde linser
Et glass Middle Earth Organics Tomatsaus
En klype Naturata urtesalt
1-2 ss Tamari
½ ts Chilliflak
1 ts Purasana Kokossukker
3 Fedd finhakket hvitløk
4 Håndfuller med spinat (kan sløyfes)
Bryn sjalottløken i kokosoljen så tilsetter du de ferdigkokte linsene, krydder og tomatsaus. La
det surre på middels høy varme i fem minutter. Tilsett hvitløk og spinat og la det surre i et
minutt til spinaten blir myk. Smak eventuelt til med mer krydder, salt og pepper før
servering.

Hvitløk Og Persille Dressing

IMG_1623

En hel potte persille

3/4-1 dl Middle Earth Organics Olivenolje

En klype Purasana Himalayasalt

To fedd hvitløk

1/2 ts Purasana kokossukker

Alt moses med stavmikser til en jevn saus/dressing.

Quinoaen med brennesle og de røde linsene skal serveres varme, med den deilige friske salaten ved siden av og det hele toppes med persille og hvitløksdressingen!

 



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *