Mat, helse og livsstil

Chili For Den Deilige Ildsmaken, Varmen Og Sirkulasjonen!

Chili For Den Deilige Ildsmaken, Varmen Og Sirkulasjonen!

Chili og cayenne har en rekke med helsebringende egenskaper, i tillegg til at den gir den deilige sterke smaken! I dagens innlegg syns jeg absolutt at det er på sin plass å løfte denne deilig lille og fyrige planten!

Det finnes mange ulike typer planter som ligner på og hører til chilifamilien. Vi har for eksempel cayenne, jalapeno og mange andre typer chilifrukter! Noen er mildere og har enn mer krydret smak og noen er mer hissige og smaker veldig sterkt. En ting er sikkert, de sterke er svært stimulerende og kan brukes til å støtte mange av kroppens prosesser! Det mest kjente, aktive plantestoffet i chili og cayenne heter capsaicum og det har mange positive innvirkninger på kroppen vår. Capsaicum stimulerer blant annet forbrenningen, fordøyelsen, virker betennelseshemmende, smertelindrende og krampeløsende.

De aktive plantestoffene i chiliplanter stimulerer også serotoninnivåene og noe av det aller viktigste er at det er supert for alle hjerte og kar tilstander! Capsaicum er også antibakterielt og kan også virke stimulerende på dannelsen av røde blodceller.

Foto: Oda Berby

En annen ting er helt sikkert, chili vekker og stimulerer sansene og skjerper både fokus og tilstedværelse, så føler du deg sløv, ufokusert og nummen så er det bare å inkludere denne lille «glaplanten» i ditt daglige kosthold! Den kommer med et lite Wake Up!

En av mine favoritter når det gjelder bruksområder av chili er helt klart i sjokolade. Da blir det både ild og nytelse i et!

I dag deler jeg en helt en nydelig oppskrift på sjokolademousse med chili, den er superenkel å lage og er både smakfull og næringsrik!

I boken min Dønn Grønn er det masse deilige og plantebaserte oppskrifter som inneholder chili. Du får tak i den her

Sjokolademousse Med Chili

1 avokado

1 dl EcoMil kokosmelk

1,5 dl Purasana kakaopulver

1 ts Naturata vaniljepulver

En Klype Purasana Himalayasalt

1 dl Kaldpresset kokosolje

1 dl Purasana kokosblomstsukker

1/2 dl Naturata lønnesirup

En Klype økologisk chilipulver, eller en bit frisk chili (kommer an på hva du har hjemme og hvor sterk du vil ha den)

Alle ingrediensene moses med stavmikser til en glatt masse. Serveres med noe crunchy som topping, for eksempel hakkede pekannøtter, gojibær eller kokosflak!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *