Mat, helse og livsstil

Chiapudding, Næringsrikt Og Godt Når Du Er På Farta!

Chiapudding, Næringsrikt Og Godt Når Du Er På Farta!

Chiapudding kan gjøres både godt, næringsrikt og mettende, i tillegg er det superenkelt å lage. Perfekt når du du trenger noe å spise og ikke har tid til å lage masse mat!

I dag deler jeg en superenkel, næringsrik og mettende oppskrift på chiapudding. Den er perfekt å ha i matpakken til barna, til lunsj eller rett og slett som en frisk og god frukost!

Purasana Chiafrø

Chiafrø inneholder masse mikronæringsstoffer, proteiner, fiber og essensielle fettsyrer, med andre ord er de skikkelig supermat! Chiafrø er også veldig milde på smak og kan derfor tilsettes i det meste uten å prege smaken på retten de tilsettes. De er perfekte å tilsette i blant annet smoothies og siden de har en enorm evne til å svelle og tiltrekke seg vann så danner de en gelé som kan brukes i for eksempel syltetøy eller istedenfor egg i veganske oppskrifter.

Oppskrift Superenkel Og Digg Chiapudding

Denne er min datters favoritt og hun spør ofte om den, enten det er i matpakken, til frokost eller som mellommåltid når hun kommer hjem fra skolen.

3 ss Purasana chiafrø

3 dl EcoMil kokosmelk eller mandelmelk (drikketypen)

1 ss Naturata linfrøolje

En liten håndfull frosne bringebær

Litt frossen mango

En halv skivet banan

En klype Ceylon kanel

En klype Naturata vaniljepulver

Topping:

En ss Purasana hempfrø

En ss Purasana gojibær

Litt valgfrie nøtter

Ha chiafrøene på et glass, tilsett kokosmelken og rist glasset godt og lenge sånn at alle frøene blander seg godt med kokosmelken. Tilsett vaniljen, oljen og kanel, du kan også tilsette litt kokossukker hvis du vil ha den litt søtere. Rør godt i blandingen og tilsett deretter de frosne bærene og mango. La puddingen stå i kjøleskapet, gjerne over natten eller en god stund sånn at chiafrøene får tid til å trekke til seg mest mulig væske. Bruker du knuste chiafrø, kan puddingen spises forholdsvis raskt etter tillagingen, cirka en halvtime etter.

Sånn ser min chiapudding ut når den skal inn i kjøleskapet for å sette seg.

Ha i bananen i skiver rett før servering og topp det hele med hempfrø, nøtter og gojibær!
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *